Wizzy en Woppy was een Vlaamse kinderserie geproduceerd door Studio 100. De eerste aflevering werd uitgezonden op 30 augustus 1999. Er zijn 100 afleveringen gemaakt.

Sinds februari 2007 komt het programma ook in Wallonië op de buis, in Plopsa TV. Sinds 3 september 2007 worden er op Ketnet afleveringen van Wizzy en Woppy uitgezonden die voorzien zijn van een vertelstem die zegt wat de dieren denken, zeggen of doen.

Sinds 1 februari 2016 is het programma ook regelmatig te zien op RTL Telekids.

Het verhaal

Wizzy en Woppy zijn twee muizen die in een dierenwinkel wonen. Elke dag na sluitingstijd beleven ze samen met hun vriendjes Dongo de schildpad en Kasha de papegaai allerlei avonturen.

Rolverdeling

Personage Acteur/actrice
Wizzy Barbara De Jonge
Woppy Carl Ridders
Dongo Dirk Bosschaert
Kasha Hans Van Cauwenberghe

Personages

Wizzy

Wizzy is een muis. Ze is heel ondeugend maar toch wel heel lief. Ze woont samen met Woppy in een kooi op de tafel in de dierenwinkel. Ze is stiekem een beetje verliefd op Woppy.

Woppy

Woppy is een muis. Hij is erg ondeugend en vindt het leuk om zijn vriendjes af en toe te plagen.

Dongo

Dongo is een schildpad. Hij is erg dom en naïef, maar wel sterk. Dongo woont in de kooi op de grond naast de kooi van Kasha.

Kasha

Kasha is een papegaai. Hij is heel erg slim en leest graag een krant. Hij woont in een vogelkooi op de grond naast de kooi van Dongo.

Trivia

  • In een interview met 'De Standaard' vertelt Gert Verhulst dat het decor van de reeks ongeveer 8 meter hoog is.
  • In hetzelfde interview vertelt hij ook dat er gemiddeld twee afleveringen per dag werden opgenomen.