Trailer van het onderdeel Weeshuis van de Nederlandse muziek van 2 april 2016

Vrije Geluiden was een televisieprogramma van de Nederlandse publieke omroep VPRO, vanaf 2017 gepresenteerd door Giovanca Ostiana en onder eindredactie van . De uitzending was geprogrammeerd op zondag, en de afleveringen werden herhaald op de zaterdag daarna.

Het programma werd sinds 2001 uitgezonden, nadat Han Reiziger stopte met zijn programma . De openingstune werd gemaakt door Michiel Borstlap, in het verleden werd het nummer "Music is the only thing that's on my mind" van Jimmy Rowles gebruikt.

Het programma bood een podium voor allerlei soorten muziek, van klassiek tot jazz, wereldmuziek en pop. Enkele van de artiesten die in de loop van de jaren acte de présence gaven zijn Tony Joe White, Thé Lau, Tomoko Mukaiyama, Esther Apituley, Gino Vannelli, Joop Visser, Chi Coltrane, Katzenjammer, Chris Hinze, Hanggai en A Filetta. Daarnaast werd na het overlijden van Willem Breuker de uitzending van Reiziger in Muziek met het herhaald, werden er specials gemaakt over 100 jaar Django Reinhardt, over Han Bennink, het Metropole Orkest, Jacques Brel, Harry Bannink en Jaap van Zweden.

Het programma werd van 2004 tot 2016 uitgezonden vanuit het Bimhuis in Amsterdam en vanaf 2016 vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Op 29 december 2019 vond de laatste uitzending plaats.[4]

Externe links

Referenties

Zie de categorie Vrije Geluiden van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.