Valérie Thys (Wilrijk, 9 oktober 1975) is een Belgische televisie- en radiopresentatrice, voice-over en weervrouw.

Carrière

Ze startte haar carrière in 2005 op de reiszender Liberty TV, waarna ze de overstap maakte naar Vitaya om er onder meer het kookprogramma en te presenteren. Ondertussen werd ze ook het gezicht van de Nederlandstalige Lotto-trekking op de VRT. Ze is ook de vaste stem van de Euromillions-trekking op de VRT. Ze presenteerde op TV Limburg elke week het economische programma en het lifestyle-programma .

Zij werkte achter de schermen voor het productiehuis van Goedele Liekens, als productieassistente voor de programma's , , , De Planckaerts. Zij heeft als moedertalen zowel het Nederlands als het Frans en spreekt daarnaast vloeiend Engels.

Hierdoor werd ze ook in 2009 door de RTBF gevraagd om het weerbericht te presenteren op La Une in het Frans. Ze volgde een interne opleiding bij de RTBF in samenwerking met het KMI en onder leiding van Jean-Charles Beaubois hoofd departement weer bij de RTBF. In 2010 werd ze de weervrouw van de Vlaamse zender Radio Nostalgie. Ze presenteerde ook het weerbericht op het voormalige VT4, nu bekend als VIER, in het programma .

In 2018 startte ze haar eigen weerwebsite en weerkanaal op YouTube.

Ze is actief als presentatrice op VRT en RTBF van onder andere de Euromillions-trekkingen, daarnaast ook als voice-over en bedrijfspresentatrice.