VINCI SA is een Frans bouwbedrijf. Het werd in 1899 opgericht door de ingenieurs en Louis Loucheur als de Société Générale d'Entreprises (SGE). In 2000 werd de naam gewijzigd in VINCI. Door de overname van GTM in datzelfde jaar, is VINCI nu het grootste bouwbedrijf ter wereld.

Activiteiten

In 2019 behaalde VINCI een omzet van 48,053 miljard euro waarvan iets meer dan de helft in Frankrijk. Bij het bedrijf werken ruim 222.397 mensen. VINCI is genoteerd aan de Euronext en is opgenomen in de CAC 40-index en de Euronext 100.

VINCI is een internationaal actief bouwbedrijf. De activiteiten betreffen algemene bouwactiviteiten, maar met een specialisatie voor infrastructurele werken en energie. Het onderdeel Concessions beheert in opdracht van overheden o.a. autosnelwegen en parkeerterreinen.

De activiteiten van VINCI zijn verdeeld in vier divisies:

VINCI Construction

Dit onderdeel is een werkwijde aannemer. Het is actief in de bouw van vastgoed en infrastructuur en is gespecialiseerd in werken voor de energie-, milieu- en mijnbouwsector.

Eurovia

Dit bedrijfsonderdeel ontwikkelt oplossingen voor mobiliteitsvraagstukkenen en staat in voor de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorwegen en landingsbanen voor vliegvelden. Het beschikt over een eigen netwerk van mijnen, fabrieken en installaties om de werken daadwerkelijk uit te voeren.

VINCI Energies

VINCI Energies richt zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency, data en de digitale transformatie en energietransitie.

VINCI Concessions

Bedrijven van VINCI Concessions beheren in opdracht van overheden o.a. autosnelwegen en parkeerterreinen. Zo heeft VINCI grote belangen in de Franse tolmaatschappijen Cofiroute (65%) en ASF (73%). Verder heeft VINCI Concessions een belang van 67% in de beheermaatschappij van het Stade de France. Via is VINCI ook actief in de exploitatie van luchthavens waaronder een aandelenbelang van 8% in Aéroports de Paris.

Geschiedenis

In 1899 beginnen Alexandre Giros en Louis Loucheur het bedrijf Société Générale d’Entreprises (SGE). Een jaar later werd Grands Travaux de Marseille (GTM) opgericht om een rioolstelsel aan te leggen in Marseille. Beide bedrijven legden zich toe op de bouw, maar ook het onderhoud en beheer van grote publieke werken. Met de opkomst van de auto werden de activiteiten uitgebreid met wegen, bruggen en tunnels. Enkele bekende projecten zijn de Prado Carénage tunnel in Marseille, onderdeel van de A50, de tweede brug over de Taag bij Lissabon, de Havanatunnel in Cuba en de Confederation Bridge in Canada. In 2000 werd de fusie van SGE en GTM een feit.

In 2001 werd VINCI Park opgericht, een bedrijf wat zich bezighoudt met de bouw en exploitatie van parkeergarages. VINCI had al langere tijd de Cofiroute concessie in handen voor het beheer van tolwegen en in 2006 nam het de activiteiten over van ASF en Escota. In 2011 werd het actief met treindiensten in Frankrijk en in 2013 nam het ANA over, de Portugese beheerder van 10 vliegvelden in het land.[1] Na deze acquisitie had VINCI een portefeuille van 23 vliegvelden in Portugal, Frankrijk en Cambodja waar jaarlijks tientallen miljoenen passagiers landen en vertrekken.[1] In 2014 werd de ICT-divisie van het Nederlandse Imtech gekocht voor 255 miljoen euro. Zo'n 2400 werknemers gingen mee naar VINCI evenals een jaaromzet van ruim 740 miljoen euro.[2]

Externe links