Tom Blom (Den Haag, 25 september 1946Den Dungen, 3 juli 2017[1]) was een Nederlands radio- en televisiepresentator.

Loopbaan

Tom Blom begon zijn carrière op de sportredactie van NRC Handelsblad. Hij versloeg onder andere voetbalwedstrijden van Ajax in de Europacup I. In de jaren zeventig vormde Blom samen met Willem Ruis het vaste presentatieteam van het radioprogramma Langs de Lijn. Met sportcommentator Theo Koomen maakte hij voor de KRO het sportprogramma Goal. Het programma onderscheidde zich door de confronterende interviews, pittige commentaren en cabareteske sketches. Voor de AVRO presenteerde hij muziekprogramma's op de toenmalige radiozender Hilversum 3. Zijn vaste openingskreet was "Hallo Nederland, ik hou van je...". De herkenningsmelodie van zijn programma was Sinful van Mr. Bloe.

Voor de VARA maakte hij het nachtprogramma Tom Blom in uw radio. Incidenteel viel hij in bij de Nationale Hitparade-uitzendingen. Hij sprak ook de jingles van de Troetelschijf in. In de jaren tachtig was hij voice-over in Toppop.

In 1975 maakte Blom zijn televisiedebuut als aankondiger in de Johnny Kraaijkampshow bij de TROS. Later was hij presentator van het recordprogramma De Eerste de Beste (samen met ). Vanaf 1983 was Blom commentator en medepresentator bij Te land, ter zee en in de lucht, samen met achtereenvolgens Tom Mulder en Jack van Gelder. In 1989 stopte hij met deze activiteiten, nadat hij de overstap had gemaakt naar de mislukte televisiezender TV10 van Joop van den Ende. Vanaf 2000 was Blom terug als commentator bij Te land, ter zee en in de lucht.

Vanaf 1992 presenteerde Blom bij de commerciële radiostations RTL Radio, Radio Noordzee Nationaal en Radio 192 en de regionale omroep Radio West.

De stem van Blom is in talloze reclamespotjes op radio en televisie te horen. Hij was tevens actief in het dagvoorzittercircuit en gaf mediatrainingen.

Privéleven

Blom was enige jaren getrouwd met , presentatrice van het radioprogramma Hobbyscoop en de televisievariant Telescoop.