The Love Boat was een Amerikaanse televisieserie die zich op een cruiseschip afspeelt. De serie van de Amerikaanse maatschappij ABC Television Network werd uitgezonden van 1977 tot 1986. In Nederland was de serie voor het eerst te zien bij de VARA.

De Pacific Princess in 1987

De meeste opnamen werden gemaakt op de . Uitvoerend producer was Aaron Spelling. De serie draait om een cruiseschip, waarvan de passagiers en bemanning romantische avonturen beleven. In de serie hadden bekende acteurs regelmatig een gastrol. Elk deel van de aflevering bestaat uit drie verschillende verhaallijnen, welke werd geschreven en geregisseerd door verschillende auteurs resp. regisseurs. In tegenstelling tot andere series bestond er geen overlap tussen de verhaallijnen. Dit gaf soms nogal eens frictie in bijvoorbeeld de kleding van Julie McCoy bij het verwelkomen en uitzwaaien van de passagiers van de verschillende verhaallijnen. Er bestaan echter ook afleveringen met drie verhaallijnen door verschillende schrijvers, maar met één regisseur. De verschillende verhaallijnen overlappen elkaar gedeeltelijk, doordat personages van de verhaallijnen soms elkaar voorbijlopen of bij de kapitein aan tafel zitten tijdens het diner. De serie was gebaseerd op een serie uit de jaren 1956-1960: . Er werd een film gemaakt (in 1990), nadat de show was beëindigd, met als titel: (1990).

Er werd een vervolgserie, Love Boat: The Next Wave, gemaakt en uitgezonden van 1998 tot 1999, met andere acteurs maar met gastrollen voor de acteurs uit de oorspronkelijke serie.

Sloop van het schip

In maart 2012 werd MS Pacific, zoals het schip inmiddels officieel heette, voor 2,5 miljoen euro verkocht aan het Turkse bedrijf dat het schip zou gaan slopen. Het had twee jaar voor anker gelegen in Genua als gevolg van een beslaglegging, omdat de kosten van de niet konden worden voldaan.[1] In augustus 2013 werd bekend dat MS Pacific in Turkije was aangekomen om te worden gesloopt. Het verkeerde in dermate slechte staat dat renoveren te duur was.[2]

Rolverdeling

  • Gavin MacLeod - Captain Merrill Stubing
  • Bernie Kopell - Dr. Adam "Doc" Bricker
  • Fred Grandy - Burl "Gopher" Smith
  • Ted Lange - Bartender Isaac Washington
  • - Cruise Director Julie McCoy (1977-84)
  • - Vicki Stubing, the captain's daughter (1979-86)
  • - Cruise Director Judy McCoy (1984-86)
  • Ted McGinley - Ashley "Ace" Covington Evans (1984-86)
  • Marion Ross - Emily Hayward Stubing (1986)

Afleveringen

Zie Lijst van afleveringen van The Love Boat voor het hoofdartikel over dit onderwerp.