Zie artikel Zie TerZake voor het gelijknamige tijdschrift.

Terzake is een dagelijks Vlaams duidingsprogramma van de VRT, een onderdeel van het VRT Nieuws. Het wordt uitgezonden op Canvas. Het programma was voor het eerst te zien op 5 september 1994. De eerste presentatoren waren Alain Coninx, Dirk Tieleman en Dirk Sterckx. Aanvankelijk werd Terzake uitgezonden om 8 uur 's avonds. In augustus 2015 verhuisde het programma naar een later uur. Na enkele maanden verhuisde het opnieuw naar 8 uur.

Uitzending en opbouw

Het programma bestaat uit een aantal reportages, afgewisseld met debatten, een gesprek met een gast in een studio of een nieuwscorrespondent. Dagelijks werd Terzake herhaald in de daaropvolgende nacht tot 9.00 uur 's morgens, uitgezonderd weekends en vakanties. In veel uitzendingen werd overgeschakeld naar de Wetstraat, waarbij het politieke nieuws doorgenomen wordt.

Presentatoren

Huidige presentatoren

Voormalige presentatoren

Eindredacteurs zijn en .

Correspondenten

Terzake werkt met enkele correspondenten die elders in de wereld maatschappelijke ontwikkelingen en voorvallen observeren. Enkele correspondenten waren:

Samenwerking

Terzake werkte samen met het actualiteitenprogramma Nieuwsuur: onderwerpen werden uitgewisseld en correspondenten werden gezamenlijk gebruikt.

Trivia

Externe link