Jacques Terry Verbiest (Tienen, 17 november 1955) is een Belgisch journalist, ondernemer en radio- en televisiepresentator.

Biografie

Na zijn studies communicatiewetenschappen aan de KU Leuven ging Verbiest aan de slag als distributieverantwoordelijke bij de VUM. Hij was vier jaar journalist bij de nieuwsdienst van de BRT. In 1989 werd hij bij VTM de assistent van hoofdredacteur Jan Schodts. Hij was de eerste presentator en eindredacteur van het duidingsmagazine Telefacts.

Van 1993 tot 1995 was Verbiest directeur-hoofdredacteur van TV Brussel.[1] Daarna ging hij aan de slag als presentator van het radioprogramma op Radio 1, samen met Geertje De Ceuleneer. Vervolgens werd hij directeur informatie bij VT4. In 2001 werd hij hoofdredacteur van het nieuwe Vlaamse weekblad Bonanza van Woestijnvis.[2] Daarna presenteerde hij Aan tafel, een praatprogramma van Eén (VRT).[3] In die periode maakte hij ook een aantal uitzendingen voor Spraakmakers op Canvas[4], waar hij onder meer Dario Fo, Paul Bocuse, Garri Kasparov en Günter Wallraff interviewde.

Hij was korte tijd in dienst bij staatssecretaris Els Van Weert (Spirit), werkte als eindredateur van Big Brother bij Endemol[5] en als communicatieverantwoordelijke bij Alfacam en was tussen 2006 en 2012 communicatieverantwoordelijke bij voetbalclub Lierse.[6][7] In oktober 2007 werd hij parlementair medewerker van Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker).[8] Na Verstrepens slechte score als Antwerps LDD-lijsttrekker van de Vlaamse verkiezingen in 2009 werd Verbiest ontslagen als parlementair medewerker. Hij werkt zelfstandig als media-adviseur en -trainer en als docent voor Kluwer.

Trivia

Hoofdredacteur van TV Brussel
1993 - 1995
Opvolger:
Jan De Troyer
Voorganger:
Kris Hoflack
Hoofdredacteur van Bonanza
2001