Telindus is een Belgisch telecommunicatiebedrijf, opgericht in 1969. In 2006 werd het overgenomen door Belgacom.

Geschiedenis

1969 - De groep gaat van start met zijn activiteiten. John Cordier wordt benoemd als directeur.

1979 - Opening van het eerste buitenlandse filiaal in Luxemburg. Vrij snel worden ook filialen geopend in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.

1985 - Telindus maakt zijn intrede op de beurs.

1996 - Aan het einde van de jaren ’90 worden de capaciteiten van de diensten op het gebied van veiligheid en infrastructuur bestemd voor de verschillende operatoren voortdurend opgedreven. Telindus biedt een unieke combinatie aan: levering van diensten, doorverkoop met toegevoegde waarde en groei van de productiviteit.

2001 - Om koploper te worden op de markt van de integratoren neemt Telindus in heel Europa bedrijven over.

2006 - Telindus wordt overgenomen door de Belgacom Groep. Het merk Telindus en de culturele identiteit blijven behouden, de onafhankelijkheid van Telindus wordt gehandhaafd. Het departement Network & System Integration van Belgacom wordt geïntegreerd in Telindus.

2007 - Belgacom kondigt een beleidswijziging af: Telindus, Skynet en Proximus zullen integreren in Belgacom.

2008 - Belgacom plooit Telindus terug tot zes landen: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje.[1][2]

2011 - Belgacom, geadviseerd door Alegro Capital, rondt op 30 juni de deal af met Corpfin Capital Fund voor de verkoop van Telindus Spanje.[3]

Activiteiten

Sinds de oprichting legt het bedrijf zich toe op ICT-diensten en -oplossingen aan bedrijven en de publieke sector. Deze oplossingen houden ook beheersdiensten en ondersteuning in.

Na de overname van Telindus door Belgacom streeft het bedrijf een dubbele doelstelling na: dé ICT-referentie op de Belgische markt worden en van deze nieuwe entiteit een belangrijke speler op Europees niveau maken.

Omzet

In 2005 haalde Telindus een omzet van 618 miljoen euro.