Station Deurne is het treinstation van Deurne aan de spoorlijn Venlo - Eindhoven. Het station ligt op loopafstand van het centrum van Deurne.

Station Deurne heeft naast de twee doorgaande sporen een extra kopspoor, gebruikt voor de sprinters uit de richting Eindhoven die hier kopmaken en daarna in tegengestelde richting terug rijden. Dit spoor biedt een cross-platform-overstap op de intercity richting Venlo.

Stationsgebouwen

Het eerste stationsgebouw werd gebouwd in 1864 als een station van het type SS 5e klasse. Het gebouw had een hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte, even hoge vleugel. De architect was K.H. van Brederode. Dit gebouw werd in 1892 voorzien van grotere zijvleugels en in 1913 kreeg het middendeel een verdieping. De bovenverdieping werd in 1950 gesloopt. In 1976 werd het hele pand gesloopt en vervangen door een station van het standaardtype Douma.

Treinverbindingen

De volgende treinseries halteren in de dienstregeling 2022 te Deurne:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
3500 Intercity (NS) Schiphol AirportUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondDeurneVenlo Wordt in de avonduren en op zondag vervangen door serie 3700.
3700 Intercity (NS) DordrechtRotterdam CentraalSchiedam CentrumDelftDen Haag HSLeiden CentraalSchiphol AirportAmsterdam ZuidUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondDeurneVenlo Rijdt alleen 's avonds en op zondag. Vervangt de 2400 en de 3500.
4400 Sprinter (NS) Oss's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondDeurne In de spitsuren van/naar Oss, waarbij in de tegenspitsrichting non-stop wordt gereden tussen Oss en 's-Hertogenbosch.
13500 Intercity (NS) Eindhoven CentraalHelmondDeurneVenlo Rijdt alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat als treinserie 3500 niet rijdt.

Voor- en natransport

  • Op de bewakingscamera's na, zijn de drie fietsenstallingen onbewaakt.
  • Er zijn fietskluizen aanwezig
  • Er is ruime parkeergelegenheid voor auto's.
  • De treintaxi rijdt in de bebouwde kom van Deurne en naar Internaat Vreekwijk.

Tevens zijn er in april 2009 lcd-schermen op station Deurne geplaatst waarop alle vertrekkende treinen te zien zijn. In 2015 zijn het aantal fietsenstallingen toegevoegd aan beide zijdes van het station. Aan de zuidzijde is ook een grote nieuwe parkeerplaats toegevoegd.

Bussen

Lijn Route Vervoerder Bijzonderheden
28 Deurne, Hogeweg - Deurne, Station - Liessel - Neerkant - Meijel, Busstation (Bergerhof i.o.v.) Hermes De rit Meijel → Deurne rijdt tussen 8:00 en 10:00 uur (niet in de vakantieperiode) via het Peellandcollege.
De rit Deurne → Meijel rijdt tussen 13:00 en 18:00 uur (niet in de vakantieperiode) via het Peellandcollege.
80 Deurne, Station - Ysselsteyn - Venray, Station Arriva
262 Deurne, Ziekenhuis - Deurne, Station - Zeilberg - Griendtsveen - Helenaveen, Oude Peelstraat Hermes Buurtbus. Rijdt alleen maandag tot en met vrijdag overdag
266 Deurne, Ziekenhuis - Deurne, Station - Vlierden - Asten - Someren - Heeze - Geldrop, Ziekenhuis Hermes Buurtbus. Rijdt alleen maandag tot en met vrijdag overdag