Station Bunde is het spoorwegstation van Bunde in de gemeente Meerssen. Het eerste stationsgebouw stamt uit 1862 en was van het standaardtype SS 5e klasse. Dit gebouw is in 1911 verbouwd waarbij een vleugel is uitgebreid. In 1964 is het gebouw gesloopt en vervangen door het standaardtype Douma.

In 2000 liet de NS de baliefunctie vervallen. In juli 2006 is ook dit tweede stationsgebouw gesloopt, nadat het enkele jaren leeg gestaan had. Kenmerkend aan dit gebouw was de bakstenen muur waarop een kunstwerk te zien was.

Op het station zijn kaartautomaten aanwezig, maar kaarten zijn ook bij een postagentschap in Bunde verkrijgbaar. Verder zijn er fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling te vinden, liggen er parkeerplaatsen voor auto’s en is er een taxistandplaats.

Op 15 oktober 2011 was er een groot ongeluk op station Bunde. Een auto met Belgische kentekenplaten werd geschept door een trein en stopte halverwege station Bunde.

In de avond van 29 juni 2021 stonden de sporen blank vanwege hevige regenval.[2] Er werden vervangend busvervoer ingezet en het treinverkeer werd een dag later in de avond pas weer hervat.[3] De oorzaak van het onderlopen is dat de sporen wat lager dan de omgeving liggen en daarnaast het station aan de voet van het Centraal Plateau ligt. Op het nabijgelegen weerstation op het vliegveld in Beek werd 83 millimeter regen gemeten op die dinsdag en dit was hoger dan ooit.[4]

Treinverbindingen

De volgende treinserie halteert in de dienstregeling 2022 te Bunde:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
32400 RS 12 Stoptrein (Arriva) Maastricht RandwyckMaastrichtSittardRoermond station Bunde

Voor- en natransport

Sinds 12 december 2021 stoppen de volgende lijnen bij dit station: