Star Wars: The Clone Wars is een Amerikaanse animatieserie bedacht door George Lucas en geproduceerd door , Lucasfilm en CGCG Inc.[1] Dave Filoni is de supervising director.

Achtergrond

De serie begon met een gelijknamige bioscoopfilm. De serie speelt zich af in het Star Wars universum tussen Episode II: Attack of the Clones en Episode III: Revenge of the Sith en in dezelfde periode als de tekenfilmserie Clone Wars.

De televisieserie liep oorspronkelijk van 2008 tot en met 2013 met vijf seizoenen. In Nederland werden deze afleveringen vanaf 13 februari 2009 uitgezonden met Nederlandse nasynchronisatie op Cartoon Network. Hiernaast werd het eerste seizoen vanaf 14 februari 2009 door RTL 5 uitgezonden in de originele taal. Deze vijf seizoenen zijn uitgebracht in Nederland op dvd en blu-ray en bevatten beide nasynchronisaties.

De serie kwam tot een plotseling eind nadat Lucasfilm werd overgenomen door Disney. Een reeks van 13 afleveringen die al geproduceerd waren werden onder de noemer The Lost Missions als zesde seizoen uitgebracht op Netflix in 2014. Vervolgens werd een nieuwe serie gemaakt: Star Wars Rebels.

In 2020, zes jaar na de laatste reeks, werd alsnog een nieuw seizoen uitgebracht op Disney+. Dit zevende seizoen met 12 afleveringen dient als definitieve afsluiting.

Afleveringen

Zie: Lijst van afleveringen met Nederlandse titels.

Nederlandse stemmen

Externe links