Spinnin' Records is een Nederlands platenlabel gevestigd in Hilversum en volgens Metro het belangrijkste platenlabel op het gebied van dancemuziek ter wereld.[1]

Het label werd in 1999 opgericht door Eelko van Kooten en Roger de Graaf. Spinnin' Records biedt onderdak aan veel bekende dance-, house- en trance-dj's, en artiesten als Nicky Romero, Alesso, Afrojack en Sander van Doorn. Het platenlabel heeft vele sublabels, waaronder Sander van Doorn's Doorn Records, Tiësto's Musical Freedom, Sam Feldt's Heartfeldt Records en in het verleden ook Don Diablo's Hexagon en Oliver Heldens' Heldeep Records.

Het label staat in de top 100 van veel online muziekwinkels, zoals Beatport. Succesvolle nummers als Epic van Quintino, Toulouse van Nicky Romero, "Animals" van Martin Garrix, Pressure van Nadia Ali, Starkillers en Alex Kenji in de Alesso-remix zijn uitgebracht onder Spinnin' Records.

Het label concentreert zich vooral op progressive house en electrohouse, maar richt zich onder zijn sublabels tegenwoordig ook meer op de latin en de undergroundmuziekstijlen als deephouse en tech house.

Op 7 september 2017 werd bekend dat de Warner Music Group voor meer dan 100 miljoen dollar Spinnin' Records overneemt.[2]

Selectie van artiesten

Artiesten die platen hebben uitgebracht bij het label zijn onder anderen:


Prijzen

  • 2015: Beste indie-label[3]
  • 2015: YouTube Diamond Award[4]
  • 2016: Best Global Music Label[5]

Externe link