Siska Schoeters (Kontich, 27 april 1982) is een Belgische presentatrice.

Biografie

Schoeters werd geboren als dochter van een groothandelaar in vlees.[1] Na haar middelbare studies aan het Xaveriuscollege in Borgerhout volgt Schoeters de richting Radio aan het Rits, een departement van de Erasmushogeschool Brussel. In 2003, nog tijdens haar opleiding, begon ze bij Studio Brussel op woensdagnamiddag De Afrekening presenteren. Daarnaast is ze een vaste vervanger bij Studio Brussel van onder andere de Hit 50.

In het najaar van 2007 wordt Siska de nieuwe sidekick van Tomas De Soete in zijn avondprogramma.[2] Hiermee vervangt ze . Siska moet wel de presentatie van De Afrekening overlaten aan An Lemmens.

Eind 2007 is Siska een van de drie presentators die voor Music For Life in het glazen huis verbleef.[3]

In 2008 presenteerde Siska het namiddagblok van Music@Work in navolging van Ayco Duyster. Later neemt Siska de presentatie van het avondblok over van Tomas De Soete. Ze presenteerde ook Rendez-Vous, een programma waarin werd teruggeblikt naar 25 jaar Studio Brussel.

Van 1 september 2008 tot de zomer van 2012 stond Siska vast geprogrammeerd in de vooravond bij Studio Brussel. Elke weekdag tussen 16 en 18 uur vermaakte ze in Zet ’m op Siska samen met de luisteraars. Vanaf 3 september 2012 presenteert ze elke ochtend Siska Staat Op van 6 tot 9 uur.

Naar aanleiding van de derde Music For Life werd op 5 december 2008 bekend dat Siska, die een tweede maal in het glazen huis ging presenteren, een koppel vormt met Tomas De Soete, die voor het derde jaar op rij zijn intrek in het glazen huis nam. In 2011 kreeg het koppel een zoon, Lucien, en in 2016 een dochter, Minnie.[4]

Startend op 12 maart 2014 presenteerde ze op de Vlaamse televisiezender Canvas een seizoen lang de popquiz 'Olalala'. Begin 2015 presenteerde ze samen met Bart Peeters het avondpraatprogramma Bart & Siska op Eén.[5] Vanaf eind mei 2017 presenteerde ze van maandag tot en met donderdag op Eén het zomerse spelprogramma De club.[6]

Eind 2018 kondigde Schoeters haar vertrek bij Studio Brussel aan, en de overstap naar Radio 2. Daarmee kwam voor haar een einde aan een carrière van 15 jaar bij Studio Brussel.[7] Vanaf januari 2019 verving Siska Schoeters Britt van Marsenille bij het Radio 2-programma De Madammen.

Sinds 2018 is Siska Schoeters een van de vaste sidekicks van Jan Jaap van der Wal in het programma de Ideale Wereld op Canvas.

Daarnaast presenteert Schoeters de rubriek Koekskes en Boekskes in het programma Iedereen Beroemd.

In 2019 presenteerde ze op Eén het humaninterestprogramma Durf te vragen.

Begin januari 2021 kreeg ze kritiek op haar Instagram-infocommercial over een intraveneuze vitaminenkuur.[8]

Zie de categorie Siska Schoeters van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.