Simmone Jade Mackinnon (Mount Isa, 19 maart 1973) is een Australisch actrice.

Simmone gebruikt verschillende namen:

  • Simmone Jade MacKinnon
  • Simmone MacKinnon
  • Simmone Jade Mckinnon

Sinds 2003 speelde ze Stevie Hall in McLeod's Daughters, het langstzittende personage.

Simmone speelde een aantal jaren mee in de Australische versie van Cats, maar moest hier vanwege blessures mee stoppen. Op haar 25e woonde ze in de Verenigde Staten toen ze via de zus van de ex-vrouw van Aaron Jeffrey hoorde dat ze een nieuw personage voor de Australische televisieserie McLeod's Daughters zochten. De serie zendt anno 2008 het laatste seizoen uit in eigen land.

In maart 2010 kreeg ze een zoon.

Filmografie

2009 Rescue Special Ops Fiona
2009 The Cut Dominica
2003-2008 McLeod's Daughters (televisieserie) Stevie Hall
2006 Submission Dominique
2003 Dark Waters Robin Turner
2003 Deep Shock Dr. Anne Fletcher
2002 Python 2 Nadia
2001 Attila the Hun N'Kara/Ildico
1999-2000 Baywatch Allie Reese
1999 The Lost World Elura
1998-1999 All Saints Kimberly 'Krystal' Woods
1998 Water Rats Bianca Mathias
1997 Dust Off the Wings Mel
1996 Dating the Enemy Doctor’s Assistant