Shelly Sterk (Den Haag, 30 april 1991) is een Nederlands televisiepresentatrice en verslaggeefster.

Biografie

Sterk groeide op in Den Haag en ging naar de middelbare school Christelijk Lyceum Delft. Na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht kwam zij terecht op de filmacademie in New York.[1] Nadat ze deze had afgerond, begon Sterk als verslaggeefster voor BNN University. Hier werkte ze totdat ze de overstap maakte naar PowNed. Een maand na haar toetreding bij PowNed diende ze haar ontslag al weer in. Na PowNed heeft ze gewerkt bij GeenStijl, Veronica en KRO-NCRV.[2] Uiteindelijk kwam Sterk als verslaggeefster uit bij RTL Boulevard, waar ze in 2016 aan de slag kon.

Naast verslaggeefster bij RTL Boulevard ging Sterk als presentatrice aan de slag bij het RTL 5-programma Galileo. De overkoepelende presentatie werd gevormd door Sterk en Luuk Ikink. Ook voerde ze samen met Manuel Venderbos regelmatig "proefjes" uit voor het programma.[3]

In seizoen drie van Roadtrippers, dat startte in Hongkong, vertegenwoordigde Sterk "Team Girls" samen met Gwen van Poorten en Tess Milne. Er werd uiteindelijk verloren van "Team StukTV", dat in de stad Turku in Finland eindigde. "Team Girls" eindigde uiteindelijk in de stad Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten en maakte dus minder kilometers.

In 2017 was Sterk in verschillende RTL programma's te zien zoals Alles mag op Zondag, De Grote Improvisatieshow en De Jongens tegen de Meisjes. Tevens was Sterk in 2017 een van de deelnemers van het achttiende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson, ze viel als zestiende af en eindigde op de 4e plaats.[4] Sterk nam het in dit jaar ook op tegen de jongens van StukTV in Jachtseizoen.

In 2018 stapte ze over van RTL naar SBS6.[5] Daar presenteerde ze sinds begin februari Shownieuws en werd ze een van de presentatoren van het programma Marktplaats: Heel Holland Handelt.[6] Sterk heeft een eigen bedrijf waarvoor ze als regisseuse werkt.[7] De lezers van FHM verkozen haar in mei 2018 als mooiste vrouw van Nederland.[8] Op 18 december 2019 werd bekend dat Sterk niet terug keert bij Shownieuws na haar zwangerschapsverlof, omdat SBS haar contract niet verlengde.[9]

Privé

Sterk is sinds 2018 getrouwd met Mark Ebing en ze hebben een zoon.

Televisie

Televisie als presentatrice
Jaar Productie Opmerkingen
2016 - 2018 RTL Boulevard Reporter
2016 - 2017 Galileo Samen met Luuk Ikink, zat ook in het testpanel
2016 Roadtrippers Team Girls - Verliezende team
2018 - 2019 Shownieuws Co-presentatrice
2018 Marktplaats: Heel Holland Handelt Co-presentatrice
2021 Zeikwijven Co-presentatrice met Quinty Misiedjan
Televisie als deelneemster
Jaar Productie Opmerkingen
2017 Alles mag op Zondag Team Gordon samen met Manuel Venderbos
2017 De Jongens tegen de Meisjes Team Chantal - Winnende team
2017 De Grote Improvisatieshow Speciale gast
2017 Expeditie Robinson Deelneemster aan het achttiende seizoen
2017 Jachtseizoen Wist ruim 2 uur uit de handen van StukTV te blijven
2018 Weet Ik Veel Geëindigd als tweede
2021 De Verraders Deelneemster aan het tweede seizoen

Externe link