Sean Dhondt (Sint-Niklaas, 13 februari 1984) is een Belgische muzikant en presentator. Hij werd bekend als zanger van de Belgische poppunkgroep Nailpin en als videojockey bij de jongerenzenders TMF en JIM. Tegenwoordig is hij zanger bij Manoeuvres en presenteert hij op VTM en Qmusic.

Muziek

Sean Dhondt startte in 2003 als drummer bij de punkband Nailpin. Hij werd in 2006 de nieuwe leadzanger van de groep na het vertrek van zijn voorganger Niko Van Driessche. Dat jaar bracht Nailpin een tweede album uit waarvan They Don't Know (voor het eerst opgenomen door Kirsty MacColl in 1979 en later, in 1983, een hit voor Tracey Ullman) het schopte tot een populaire single in de Vlaamse Ultratop 50. Na een derde album in 2008 en een tour in 2009, laste de band een pauze van onbepaalde duur in. Enkele jaren later werd duidelijk dat er geen plannen meer waren om Nailpin opnieuw op te starten.

De eerste jaren na Nailpin bleef het op muzikaal vlak relatief stil rond Dhondt, behalve sporadisch solowerk zoals het inzingen van het themalied van kinderzender vtmKzoom, het themalied van de jeugdreeks De 5e boog en de vocals voor de single Hold You van . In 2014 kwam daarin verandering met de lancering van de groep Manoeuvres, waarvan hij wederom de leadzanger is.

In 2020 zat hij als zanger in het VTM-programma Liefde voor muziek.

Televisie

TMF

In 2005 werd Dhondt uitgenodigd voor een screentest bij jongerenzender TMF Vlaanderen, nadat hij met zijn toenmalige muziekgroep Nailpin te zien was geweest in het televisieprogramma MTV Road Rally. Hij werd er zodoende aangeworven als videojockey en presenteerde er onder meer de programma's Hitzone (een blik op de hitlijsten uit andere landen) en Most Played Top 20. Hij was er ook host van een aantal realityprogramma's, zoals Rok 'n Roll.

In 2009 nam hij afscheid van TMF om over te stappen naar de Vlaamse Media Maatschappij, de omroep die onder meer VTM, Qmusic en het toenmalige 2BE en JIM huisvest(te).

JIM

Vrijwel meteen na zijn afscheid bij TMF, werd Dhondt eveneens vj bij JIM, de toenmalige concurrerende jongerenzender van TMF. Hij presenteerde er onder meer lange tijd een dagelijks namiddagprogramma aan de zijde van Eline De Munck. Ook kreeg hij er een eigen laatavond-talkshow, getiteld Sean Late Night. In de zomer van 2015 nam hij afscheid van JIM om in ruil op radiozender Qmusic te gaan presenteren.

VTM/2BE/Q2

In het voorjaar van 2011 was Dhondt te zien presentator van het 2BE-programma The Ultimate Dance Battle. Later dat jaar werd hij op VTM de vaste co-presentator van An Lemmens tijdens de liveshows van The Voice van Vlaanderen, een rol die hij ook in de edities van 2013 en 2014 behield. Ondertussen was hij van eind 2011 tot eind 2012 een van de vaste reporters van het VTM-showbizzmagazine Voor de Show, presenteerde hij in 2012 een tweede seizoen van The Ultimate Dancebattle en was hij in 2014 een van de vaste coaches in de kindertalentenjacht The Voice Kids.[1] In 2020 deed hij dat voor de vijfde maal.[2] Tijdens de zomer van 2016 presenteerde hij samen met Sam De Bruyn iedere week het muziekfestivalmagazine Festivalitis (dat de jaren voordien op het inmiddels stopgezette JIM liep) op 2BE. In het voorjaar van 2017 presenteert Dhondt samen met Rik van de Westelaken het zevende seizoen van Peking Express op Q2. In 2018 presenteerde hij het Vlaamse programma Boxing Stars.

Dhondt is de laatste jaren[(sinds) wanneer?] ook geregeld op VTM te horen als zenderstem en is tot slot het vaste gezicht van de reclamespots rond het digitale aanbod van de zender. Hij was te zien in de eerste aflevering van The Masked Singer als extra gastjurylid. Hij keerde ook terug als gastjurylid in de finale. Hij verving Koen Wauters in het programma nadat deze besmet was geraakt met het coronavirus. Ook dat jaar was hij te zien in het programma op VTM, waarin hij drie weken lang meedraaide in het ziekenhuis UZ Gent, meer specifiek in het revalidatiecentrum Pulderbos. Tevens was Dhondt op VTM te zien in het zesde seizoen van Liefde voor muziek. In november was er een speciale uitzending ten voordele van Rode Neuzen Dag: Liefde voor muziek: de reünie.

Radio

Eind augustus 2015 startte Dhondt op radiozender Qmusic met de presentatie The BSMNT, een avondprogramma dat vooral rond alternatieve muziek draait en waarin geregeld (beginnende) bands kort komen optreden. Het eerste seizoen van het programma liep tot eind juni 2016 en presenteerde hij samen met Marcia Bwarody, van maandag tot donderdag tussen 19 en 22 uur. Het tweede seizoen werd uitgezonden van eind augustus 2016 tot eind juni 2017, maar liep enkel nog op dinsdag en donderdag en dit van 22 tot 1 uur met Vincent Fierens als Dhondts nieuwe co-presentator. In het najaar van 2017 presenteerde Dhondt een eigen radioprogramma op zondag tussen 10 en 12 uur. Vanaf januari 2018 is hij elke werkdag (sinds 2020 van maandag tot vrijdag) te horen tussen 13 en 16 uur,

Beelden

In 2020 werd Dhondt samen met andere BV's het slachtoffer van catphishing waarbij sextingbeelden - pornografische beelden van Dhondt - zonder toestemming op sociale media werden gedeeld. Dhondt had zich hiertoe laten verleiden door een jongeman die zich als wellustige jongedame ('Eveline') voordeed. De VRT opende hierop een debat rond het gevaar van sexting.[3] Ten minste twee mensen werden aangehouden voor het bezit van naaktbeelden.[4]

Na het Eveline-schandaal, zetten Sean Dhondt en zijn vrouw Allison Scott in april 2021 een punt achter hun huwelijk.[5]

Trivia