Sasha Alexander, eigenlijk Suzana S. Drobnjaković (Los Angeles, 17 mei 1973) is een Amerikaanse actrice. Ze speelde onder meer special agent Caitlin Todd in de serie NCIS.

Biografie

Jonge jaren

Alexanders vader is Italiaans en haar moeder Servische. Naast haar moedertaal spreekt ze Italiaans en Servisch. Alexander begon met acteren in groep 7, toen ze meedeed aan schoolproducties. Op 14-jarige leeftijd zat ze in een bandje met de naam Everything Nice. Ook schaatste ze, tot een blessure ervoor zorgde dat ze haar droom professional te worden op moest geven. Op de middelbare school en de universiteit ging ze door met acteren. Daarna ging ze naar New York om in het zomertheater (summer stock) en op Shakespeare-festivals te spelen. Ze studeerde af aan de academie van Cinema-Televisie aan de Universiteit van Zuid-Californië.

Carrière

Haar pseudoniem komt voort uit een bijnaam van vroeger (Sasha is in de omgeving van Rusland een bijnaam voor Alexander/Alexandra) en de naam van haar broer (Alexander). Alexander begon haar carrière met een hoofdrol in de korte sciencefictionfilm uit 1997. Na wat kleine rollen verscheen ze in 1999 als Jesse Presser in de kortlopende comedyserie . In 2001 was ze twintig afleveringen te zien als Gretchen Witter in Dawson's Creek en vervolgens in de serie . In 2003 begon haar rol in NCIS als de ietwat conservatieve special agent Caitlin "Kate" Todd. Hierna had ze een kleine rol in Mission: Impossible III. Verder heeft Alexander ook nog een gastrol in de serie Friends gespeeld als journalist die Joey (Matt Le Blanc) interviewt. Sinds 2010 speelt ze dr. Maura Isles in de serie Rizzoli & Isles.

Privé

In 1999 trouwde Alexander met regisseur-schrijver , van wie ze later scheidde. In januari 2006 verloofde ze zich met , zoon van Sophia Loren en Carlo Ponti, met wie ze in 2007 trouwde. Het paar heeft een dochter en een zoon.

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2015 Helene Runyon
2011 Alex
2010 - 2016 Rizzoli & Isles Maura Isles
2008 Yes Man Lucy
2006 Juliana
2006 Mission: Impossible III Melissa Meade
2006 Allyson Merrill
2005 Susie Ook geregisseerd door Alexander
2003 - 2005 NCIS Special Agent Caitlin "Kate" Todd
2003
2002 Dr. Jackie Collette
2002 Laura Carlson
2002 Friends Interviewer
2001 CSI: Crime Scene Investigation D.A. Robin Childs
2001 Jackie Samantha Gold
2000 - 2001 Dawson's Creek Gretchen Witter
2000 Chloe Jones Televisiefilm
1999 Jesse Presser
1999 Miss America
1997 Jazzy Televisiefilm
1997 Battle of the Sexes
1997 Karen Chambers
Zie de categorie Sasha Alexander van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.