De SLAM! Mix Marathon is een programma op de Nederlandse radiozender SLAM! dat wordt uitgezonden van vrijdagochtend 6 uur tot zaterdagochtend 6 uur, waarvan 6 tot 20 uur live. De eerste Mix Marathon was op 3 april 2015 en verving zo de traditionele programmering.

Diverse DJ's, bekend en onbekend, komen langs in de studio van SLAM! om een set van een uur te draaien. Onder anderen Kris Kross Amsterdam, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, Oliver Heldens, W&W en Nicky Romero zijn terugkerende gasten.

Een aantal keer peer jaar is de Mix Marathon langer te horen dan gebruikelijk. Zo zendt SLAM! halverwege oktober gedurende het Amsterdam Dance Event een uitgebreide mix marathon van woensdag t/m zaterdag uit. In 2016 organiseerden zij voor het eerst samen met het Amsterdam Music Festival het evenement AMF Presents SLAM! MixMarathon in de Ziggo Dome, welke was uitverkocht. Ook rond de jaarwisseling doet men aan een uitgebreidere Mix Marathon onder de noemer SLAM! Mix Marathon XXL. In April 2020 tijdens de Coronacrisis in Nederland werd de Mix Marathon omgedoopt tot SLAM! Mix Marathon Presents Quarantaine Festival. In de zomer van 2020 duurde de Mix Marathon 48 uur omdat alle festivals waren afgelast vanwege de Coronacrisis in Nederland.

Externe links

Referenties