SFR (Société française de radiotéléphonie) is een van de grootste telecomaanbieders van Frankrijk. Vanaf begin 2015 is het volledig in handen van Altice.

Het telecombedrijf bestond voorheen onder de naam SFR Cegetel en wordt in het zakenleven soms nog steeds als SFR Cegetel genoemd, mede door het aandeel van 28% dat SFR in bezit. Neuf Cegetel is ontstaan uit een fusie tussen en Cegetel, dat voor 100% in handen was van SFR. SFR is de op een na grootste aanbieder van telecomdiensten in Frankrijk, terwijl Neuf Cegetel de marktleider is op het gebied van breedbandtelecommunicatie.

Het was een onderdeel van het eveneens Franse mediaconglomeraat Vivendi SA. Tot medio 2011 had Vivendi 55,8% van de aandelen van het telecombedrijf in bezit en had Vodafone bijna alle overige aandelen in handen. Op 4 april 2011 werd bekend dat Vivendi voor 7,95 miljard euro alle aandelen van Vodafone koopt. Hiermee is SFR volledig in handen van Vivendi gekomen.

In april 2014 maakte Vivendi bekend SFR te verkopen aan kabelbedrijf Altice.[1] Altice wil de mobiele telefoondiensten van SFR samenvoegen met zijn Franse kabeldochter Numericable. Met de verkoop krijgt Vivendi zo’n 17 miljard euro in handen, waarvan 13,5 miljard in contanten en verder een aandelenbelang van 20% in het fusiebedrijf.[1] SFR telt ongeveer 9.000 werknemers en na de overname blijft de SFR merknaam behouden.[2] In november 2014 werd de transactie afgerond en het bedrijf gaat verder als Numericable-SFR. Eind februari 2015 accepteerde Vivendi het bod van Altice om het resterende belang van 20% in Numericable-SFR over te nemen.[3] Altice bood 40 euro per aandeel en de transactie had een totale waarde van 3,9 miljard euro.[3]

Externe link