SBS9 is een Nederlandse commerciële omroep en is onderdeel van Talpa Network. De zender is te ontvangen via alle televisieproviders in Nederland.

Ontstaan

In het najaar van 2013 maakte SBS Broadcasting bekend een vierde zender, met een vrouwelijk profiel, te willen starten. De toenmalige directeur van SBS Broadcasting Remko van Westerloo maakte eind september 2014 bekend dat deze zender SBS9 ging heten en in januari 2015 zou beginnen met uitzenden.[1][2]

Doelgroep

SBS9 zendt voornamelijk tv-series, films en herhalingen uit van SBS6, Net5 en Veronica. Ook worden er sinds 2018 af en toe voetbalwedstrijden uitgezonden die door verschillende redenen niet op SBS 6 of Veronica kunnen.

Op 13 augustus 2015 maakte SBS bekend dat de live-uitzendingen van Hart van Nederland en Shownieuws voortaan op deze zender zijn te zien wanneer SBS6 Champions League voetbal uitzendt. In 2020 is dit weer het geval. Hart van NL en shownieuws worden live uitgezonden vanaf 22:30 op SBS 9 en herhaalt op SBS 6 later op de avond na de nabeschouwing van de CL wedstrijd.

Externe link