Dit artikel vat het zevende seizoen van Rizzoli & Isles samen. Dit seizoen loopt van 6 juni 2016 tot en met 2017 en bevat dertien afleveringen.

Rolverdeling

Hoofdrollen

Terugkerende rollen

Afleveringen

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van de Verenigde Staten
93 1
Two Shots: Move Forward
Greg Prange Jan Nash Christina Chang - Kiki
Gregory Harrison - Ron Hanson
Annabeth Gish - Alice Sands
- Joann
- priester
6 juni 2016
Ten gevolge van de schietpartij op de receptie moet Nina met spoed naar het ziekenhuis vanwege een kogelwond en Maura lijdt aan een hoofdwond. Jane is ervan overtuigd dat Alice Sands verantwoordelijk is voor de schietpartij en opent de jacht op haar, hierbij roept zij de hulp in van de media. Jane wil haar uit haar schuilplaats lokken, maar wordt hiervoor teruggeroepen door haar leidinggevende. Het wordt dan duidelijk dat Alice hulp krijgt van medestanders, die ook een wrok koesteren tegen Jane. Ondertussen stelt Vincent zijn pensioen uit door zijn zorgen over Jane, en Angela verbreekt haar relatie met Ron om zo haar familie te beschermen.
94 2
Dangerous Curve Ahead
Norman Buckley Ron McGee - mrs. Jalbani
- Amir Jalbani
Annabeth Gish - Alice Sands
Nolan North - Phillip Dayton
John Asher - rechercheur O'Connell
- partner van O'Connell
6 juni 2016
Jane ontdekt dat Alice een medewerker had die haar hielp met het smokkelen van drugsgeld, maar hij wordt vermoord voordat het team hem kan vinden. Alice kan nu niet bij haar drugsgeld, Jane hoopt dat zij hierdoor naar buiten komt. Maura vindt runderbloed op de kleren van het slachtoffer, dit leidt het team naar een delicatessewinkel waar het team Alice kan arresteren. Het team moet echter Alice weer vrijlaten, nadat zij geen hard bewijs voor de moord tegen Alice hebben. Dan ontdekken zij echter een connectie tussen haar vorige ontsnapping uit de gevangenis en de dood van een politieagent. Nadat het team haar willen arresteren neemt Alice een tiener in gijzeling, en wil Jane dwingen tot het neerschieten van haar. Jane heeft echter in het verleden vergiffenis gevraagd, voor haar toekomstige daden, aan een priester, en heeft vrede met haar actie op Alice en de daar uitkomende resultaat.
95 3
Cops vs. Zombies
Steve Robin Katie Wech Hank Harris - Zachary Bale aka Jeremy Kendricks
- Jared Daniels
- Jackie Daniels
- Max
Benjamin Byron Davis - Hank Mills
13 juni 2016
Wanneer een moord plaatsvindt op een zombieconventie gaat het team op onderzoek uit. Ondertussen heeft Angela het moeilijk met haar aanvraag voor eenhighschoolopleiding. Dit heeft zij aangevraagd omdat zij in haar jeugd van school was afgegaan, dit omdat haar toenmalige echtgenoot niet nodig vond dat zij haar diploma haalde.
96 4
Post Mortem
Mark Haber Meredith Philpott Yvette Nicole Brown - agente CJ Prescott
Christina Chang - Kiki
- Derek
- Elizabeth
20 juni 2016
United States Postal Service agente CJ Prescott helpt het team met het onderzoek naar de moord op een postkantoormedewerker. Prescott was al bezig met een onderzoek naar de dood van een conciërge en geloofd dat het allemaal in verbinding staat met illegale pakketten met smokkelwaar. Ondertussen weigert Maura een operatie voor haar hoofdwond, ondanks haar gaten in haar geheugen. Uiteindelijk besluit zij toch om een afspraak te maken voor de nodige operatie.
97 5
Shadow of Doubt
Peter B. Kowalski Ken Hanes Sharon Lawrence - dr. Hope Martin
- Robert Stevens
Lexi Ainsworth - Claire
- Gary Carver
- advocaat
27 juni 2016
Wanneer een vrouw sterft nadat zij de vlizotrap naar beneden wil halen in haar woning, ontdekt het team al snel dat dit geen ongeluk was. Onder de verdachten zitten: de overspelende echtgenoot Robert, die aasde op haar erfenis, de dochter Claire met vol woede op haar moeder die haar leven wilde beheersen, en de vriend van Claire, Gary, die boos op de moeder was omdat zij hem bij haar dochter wilde weghouden. Ondertussen krijgt Maura voor haar operatie bezoek van haar biologische moeder Hope, en Frankie en Nina maken hun ontluikende liefdesrelatie openbaar.
98 6
There Be Ghosts
Kevin G. Cremin Russell J. Grant Serena Scott Thomas - Samantha Caspary
- Iris Najafi
- Charles Tate
- James Miller
Tess Gerritsen - Tess Gerritsen
11 juli 2016
Jane en Maura moeten een oud spookverhaal ontrafelen, om zo een dubbele moord op te lossen in een ziekenhuis op twee kankerpatiënten. Ondertussen krijgt Maura schriftelijke adviezen van een auteur die haar kan helpen in de literaire wereld.
99 7
Dead Weight
Stephen Clancy Jeremy Svenson
Sam Lembeck
Mark Deklin - agent Cameron Davies
- dr. Verusca Vela
- Kyle Price
- Shaun Graham
- Rebecca Sanchez
18 juli 2016
Jane is bezig met het onderwijzen van een FBI klas in Quantico, zij heeft hierbij ook haar handen vol aan een mysterieuze student. Het team moet ondertussen een spontane menselijke zelfontbranding van een fietser onderzoeken. Mauro ontdekt dan dat de fietser in werkelijkheid is vermoord. Angela is ondertussen druk bezig om een appartement voor haar eigen te vinden.
100 8
2M7258-100
Angie Harmon Jan Nash Brit Morgan - Kelly Wagner
- Mike
- Endrit Cela
- medegevangene
- A.D.A. Lynne
Sharon Gless - gastrol i.v.m. 100ste aflevering
25 juli 2016
Wanneer een mogelijke getuige van een dubbele moord wordt gearresteerd, gaat Jane undercover de gevangenis in om zo informatie los te krijgen zodat het team achter de moordenaar kan aangaan. Nadat het team de moordenaar te pakken heeft gekregen moet Jane nadenken over een baanaanbod die zij gekregen heeft, voor de functie van instructrice bij de FBI in Quantico.
101 9
65 Hours
Mark Strand Meredith Philpott
Dan Hamamura
- advocaat van Banyan
Nolan North - mr. Hammond
- mrs. Hammond
- Tessa Hammond
Sumalee Montano - rechter Huang
Jamie Gray Hyder - Donna Marks
1 augustus 2016
Het enige forensisch bewijs van een dubbele moord wordt gestolen uit het politiebureau. Het team krijgt dan een deadline opgelegd van de rechter om met nieuw bewijs te komen voordat de verdachte op vrije voeten komt. Ondertussen besluit Frankie goocheltrucks te leren om zo indruk op Nina te maken.
102 10
For Richer or Poorer
Sasha Alexander Ken Hanes Kristoffer Polaha - Edward Dunn
Robert Curtis Brown - Noah Brenner
Gregory Harrison - Ron Hanson
- Catherine Holiday
- Joann
JoBeth Williams - Tilly Dunn
15 augustus 2016
Wanneer een forensisch accountant wordt vermoord onthult het team dat het slachtoffer betrokken was in een ponzifraude. Tevens wordt er onthuld dat Maura in het verleden was getrouwd met de hoofdverdachte. Ondertussen zoekt Ron Angela op met de mededeling dat hij nog steeds verliefd op haar is, en Jane maakt een beslissing wat haar leven radicaal zal veranderen.
103 11
Stiffed
Jan Nash Katie Wech - Kate Mason
- Sam Mason
- Julio
- Ted Henderson
- Eddie Barnes
22 augustus 2016
Het team onderzoekt een lichaam die gevonden is in een doodskist, waar het samen met een ander lichaam klaar lag om begraven te worden. Ondertussen accepteert Angela dat haar dochter Jane voor de FBI gaat werken, Tommy en TJ komen terug naar Boston om zich daar te settelen en Maura gaat rondes lopen op een kliniek.
104 12
Yesterday, Today, Tomorrow
Greg Prange Ron McGee Christina Chang - Kiki
Mark Deklin - agent Cameron Davies
Bonita Friedericy - Mary Sokoloff
- Wayne Fellows
John Allen Nelson - Robby Davenport
29 augustus 2016
Vince onderzoekt de moorden op een vader en zijn dochter, met een verschil van veertig jaar. Bij de eerste moord had Vince een relatie met de zus van de dochter, en de zaak inspireerde hem destijds om bij de politie te gaan werken. De moord op de vader schokt hem zo erg dat hij aankondigt dat hij met pensioen gaat. Ondertussen besluit Jane dat zij geen hulp meer wil van Angela en Maura met haar verhuizing, ondanks dat zij haar alleen maar willen helpen. Maura denkt erover om voor een maand in Frankrijk te gaan wonen, voor het werk aan haar boek.
105 13
Ocean-Frank
Michael Robin Russell J. Grant
Jan Nash
Gregory Harrison - Ron Hanson
Christina Chang - Kiki
Bodhi Elfman - Josh Walker
- mrs. Browning
- Ming Chen
5 september 2016
Het allerlaatste onderzoek van het team betreft een dode man die vastgebonden gevonden werd met handboeien aan een bed. Ondertussen bereidt Kent video opnames voor, van iedereen om afscheid te nemen van elkaar. Vince neemt zijn vakantiedagen en ziektedagen op om zo eerder met pensioen te gaan, en Jane neemt ook tijd op om samen met Maura op vakantie te gaan.