Dit artikel vat het zesde seizoen van Rizzoli & Isles samen. Dit seizoen loopt van 16 juni 2015 tot en met 2016 en bevat achttien afleveringen.

Rolverdeling

Hoofdrollen

Terugkerende rollen

Afleveringen

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van de Verenigde Staten
75 1
The Platform
Greg Prange Jan Nash Wendy Makkena - rechercheur interne zaken Hitchcock
LaMonica Garrett - rechercheur Simmons
- Cecil 'Spike' Wilson
- serveerster
- politieagent Garcia
16 juni 2015
Wanneer het team een moordenaar achtervolgen in een metrostation schiet Frankie een ongewapende man neer. Dit zorgt ervoor dat Frankie aan een interne zaak onderzoek wordt onderworpen. De rest van het team is vastbesloten om de werkelijke moordenaar op te sporen zodat zij de naam van Frankie kunnen zuiveren. Ondertussen verhuist Frankie naar zijn nieuwe appartement, Angela probeert hem een lelijke leunstoel aan te smeren. Maura verwelkomt een nieuwe medewerker, Kent Drake. Kent heeft hiervoor gediend in Afghanistan in het leger.
76 2
Bassholes
Chad Lowe Michael Sardo Lochlyn Munro - Skeet Martin
Abby Brammell - Linda Hendrickson
- Carla Harris
- Mark Harris
Gary Hudson - Jay Butler
- Cliff Davis
23 juni 2015
Wanneer een visser de dood vindt in een competitieve visserswedstrijd, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. De visser blijkt het slachtoffer te zijn van een moordaanslag en zo moeten de rechercheurs zien te achterhalen wie de dader is. Tijdens hun zoektocht krijgt Jane te maken met een verdachte die gecharmeerd van haar is en dat ook kenbaar maakt. Ondertussen betaalt Frankie de prijs na het verliezen van een weddenschap.
77 3
Deadly Harvest
Mark Haber Ken Hanes Vincent Ventresca - dr. Carlson
- Sarah Harrison
- Bonnie Leonard
- zus van Bonnie
- accountant
30 juni 2015
Wanneer twee lichamen gevonden wordt op een body farm die hier niet thuis horen, wordt de hulp ingeroepen van Jane en Maura. Na autopsie ontdekken zij dat deze lichamen behoren aan een getrouwd hippie stel die al voor een jaar vermist werden. Het team onderzoekt dan de mogelijkheid of de vrouw voor haar dood gegijzeld werd. Dit zorgt ervoor dat zij een ander slachtoffer kunnen redden van de dood. Ondertussen wil Angela schaatslessen volgen, dit tot ongeloof bij haar kinderen.
78 4
Imitation Game
Steve Robin Katie Wech Sharif Atkins - agent Burns
- Dale Mullins
- Mary Hope
- Gary
- Ricky Ruiz
- Rachel
7 juli 2015
Wanneer een beruchte dief vermoord wordt gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Nadat zij verf ontdekken op het lichaam van het slachtoffer leidt het onderzoek hen naar de Boston Museum, hier raken zij verzeild in kunstvervalsing en kunstfraude. Jane krijgt in haar onderzoek te maken met een FBI agent die ook geïnteresseerd is in haar zaak. Ondertussen heeft Angela een nieuwe man in haar leven.
79 5
Misconduct Game
Kate Woods Ron McGee - Mary Hope
- Sam Langdon
- chauffeur
- Kirk Ainsley
14 juli 2015
Wanneer het team ontdekt dat een moordslachtoffer een goede bekende is van het moeten zij hun gevoelens opzij zetten om de zaak op te lossen. Het slachtoffer betreft Susie Chang, een medewerkster van Maura. Tijdens hun onderzoek ontdekken zij een groot som geld in haar woning, nu moeten zij ontdekken of zij smeergeld aannam. Aangezien Susie voor Maura werkte wordt zij gedwongen om zich afzijdig te houden, Jane moet nu zonder haar hulp de zaak proberen op te lossen.
80 6
Face Value
Steve Clancy Alicia Kirk Eddie Jemison - Elliot Dutton
Robert Cicchini - Carlo
- Helen Barnes
Fiona Dourif - dochter van Helen Barnes
- Mekler
- rechercheur Kain
21 juli 2015
Wanneer iemand doodgestoken wordt vinden Jane en Maura een getuige van de moord. Zij komen alleen voor een probleem te staan als blijkt dat de getuige lijdt aan prosopagnosie, en zo de dader niet kan identificeren. Ondertussen krijgt familie Rizzoli bezoek van een neef, hij heeft alleen het probleem dat hij altijd het ongeluk opzoekt zodat hij smartengeld kan eisen. Maura geloofd dit echter niet en nodigt hem uit in haar woning, al snel merkt zij dat het wel waar is.
81 7
A Bad Seed Grows
Christine Moore Russell J. Grant Andy Milder - dr. Kevin Foley
- Daniel O'Neill
- mr. O'Neill
- mrs. O'Neill
James Black - Ernie Priest
- mrs. Lewis
28 juli 2015
Wanneer een zestienjarig meisje vermoord in een dierenkooi wordt gevonden, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Tijdens het onderzoek komen zij in contact met een psychiater die de moordenaar waarschijnlijk onder behandeling heeft. Nu moeten zij hem zien te overtuigen om zijn geheimplicht op te heffen, zodat zij achter de identiteit van de dader kunnen komen voordat er meerdere slachtoffers vallen. Ondertussen denkt Frankie dat hij ufo's ziet.
82 8
Nice to Meet You, Dr. Isles
Norman Buckley Jan Nash
Michael Sardo
Chloe Bridges - Tory Garrett
- Karina
- Ten Mohs
- bodyguard van Ten Mohs
- Raya Sororo
David Ogden Stiers - dr. Isles
4 augustus 2015
Wanneer een juwelier voor de beroemdheden van Boston vermoord wordt gevonden, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een familielid van Maura, haar adoptievader. Maura heeft echter een moeilijke relatie met haar adoptievader door een gebeurtenis in haar jeugd.
83 9
Love Taps
Pete Kowalski Dan Hamamura Christina Chang - Kiki
Laura Breckenridge - Heather
Galadriel Stineman - Krista
- Colin
- Rick
- Mandy
David Ogden Stiers - dr. Isles
11 augustus 2015
Wanneer een student wordt vermoord gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het onderzoek krijgt een vreemde wending als blijkt dat het slachtoffer 32 vriendinnen had. Om te ontdekken wie hem vermoord heeft moeten zij een wereld binnentreden van ontwikkelaars, virtuele vrienden en relaties die gebouwd zijn op leugens. Ondertussen laat Vincent iedereen kennismaken met zijn nieuwe vriendin.
84 10
Sister Sister
Steve Robin Ken Hanes - dochter van Mona
- Mona
- Delores
- Sara
- agent dierenpolitie
- Eric Hikeler
18 augustus 2015
Wanneer een vrouw dood in haar bubbelbad wordt gevonden, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Eerst wordt er gedacht dat zij gedood is door haar hond, maar al snel blijkt dat iemand anders de dader is. Zij denken dat ze de dader moeten zoeken bij haar man of een van haar studenten aan wie zij les gaf. Ondertussen voelt Maura zich opgelaten nadat Kent haar gekust heeft.
85 11
Fake It 'Til You Make It
Mark Haber Katie Wech Michael Irby - rechercheur Oscar Acedo
Christina Chang - Kiki
- dr. Hart
Gregory Harrison - Ron Hanson
- Alphonse
- Lamar St. John
25 augustus 2015
Wanneer een man wordt vermoord gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Door de vingerafdrukken ontdekken zij dat er een connectie is met een moordzaak in Los Angeles. Nu moeten Jane, tegen haar zin, en Maura naar het westen om daar met de plaatselijke politie proberen hun dader te vinden. Ondertussen plannen Angela en Vincent een etentje met hun vriend en vriendin, Kiki en Ron.
86 12
5:26
Greg Prange Michael Sardo - Boris Martin
- gevangenis medewerker
- Lianne Scott
- Tom Hobert
Paul Schulze - dr. Joe Harris
- rechercheur James Ward
1 september 2015
Wanneer Maura autopsie uitvoert op een moordslachtoffer vindt zij, tot haar verrassing, de horloge van Jane in de maag. De horloge is op de bepaalde tijd van 5:26 vastgezet, en moeten zij zien te achterhalen wat dit betekent. Vincent maakt zich zorgen over de laatste gebeurtenissen bij Jane, en zet haar buiten dienst. Zij vermoeden dat de moordenaar ook de brandstichter is van het appartement van Jane en haar financiën heeft gehackt. Jane krijgt een bodyguard toegewezen voor haar veiligheid en wordt verplicht de gebeurtenissen thuis af te wachten. Het team denkt dat 5:26 een aanwijzing is dat er om 5:26 uur iets gaat gebeuren met Jane en wachten tegen die tijd af op wat er gaat gebeuren. Tot opluchting van iedereen gaat deze tijd voorbij en gebeurd er niets. Terug op het politiebureau wil Jane erachter komen wat de code 5:26 dan wel betekent, dan ontdekt zij dat dit te maken heeft met de bijbel. Via de bijbel ontdekt zij dat de dader wraak wil nemen omdat bij hem iets afgepakt is, hij wil nu wraak nemen door iets bij Jane af te pakken. Jane vermoedt dan dat de dader haar moeder iets wil aan doen en gaat snel op zoek naar haar. Zij is opgelucht als blijkt dat haar moeder veilig is, dan denkt zij ineens dat Maura in gevaar is. Maura is net opgeroepen naar een misdrijf, daar aangekomen wordt Maura ineens vastgegrepen door een onbekend persoon die haar in bedwang houdt.
87 13
Hide and Seek
Kevin G. Cremin Jan - gevangenis bewaker
Montae Russell - sergeant Miller
Rolando Molina - Eduardo
Paul Schulze - dr. Joe Harris
16 februari 2016
Maura is ontvoerd door een onbekende man, nu moeten Jane en haar collega's zien te achterhalen wie de ontvoerder is voordat hij Maura iets aan kan doen. Maura ontdekt tijdens haar gevangenschap dat een samenzwering het leven van Jane in gevaar kan brengen.
88 14
Murderjuana
Norman Buckley Russel J. Grant Robert Baker - Jeff Collins
- dr. Matthew Kaplan
Lisa Brenner - Christine Reynolds
Chad Lowe - Charlie Douglas
16 februari 2016
Een beveiliger van een warenhuis raakt gewond tijdens een overval, het lukt hem wel om een overvaller dood te schieten. Jane en haar team raken nu in een achtervolging verzeild op de mededaders. Ondertussen ontdekken zij dat er veel vragen over de overval onbeantwoord blijven, wat het onderzoek bemoeilijkt.
89 15
Scared to Death
Mark Haber Ron McGee Christina Chang - Kiki
- Karen Hughes
- Perry Shaw
- Megan Christenson
23 februari 2016
Wanneer een vrouw wordt vermoord gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Ondertussen ontdekken Vincent en Nina de identiteit van de hacker die het leven van Jane zuur maakt, maar dit zorgt ervoor dat er meer vragen komen dan antwoorden. Angela vindt in de bureaula van Vincent een verlovingsring, zij vertelt dan tegen Jane en Maura dat hij Kiki ten huwelijk gaat vragen.
90 16
East Meets West
Mark Strand Ken Hanes Noah Crawford - Nicky Bartuils
- moeder
- Egon Kronis
- Agris
- Nicole
1 maart 2016
Wanneer bij een vuurgevecht een slachtoffer valt, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een gesloten Oost-Europese bende. Ondertussen wordt Maura geveld door de griep en wil desondanks haar werkzaamheden doorzetten. Angela en Kent prijzen haar diverse huismiddeltjes aan voor haar griep, dit met een verrassende uitkomst.
91 17
Bomb Voyage
Jan Nash Jan Nash
Katie Wech
Christina Chang - Kiki
Dylan Bruno - Bryce
Gregory Harrison - Ron Hanson
- Rhonda Hearn
- Walter Park
8 maart 2016
Een jogger hoort een explosie en vindt daarna een vinger, het team gaat dan op onderzoek uit. Vincent raakt dan in een mijnenveld waar hij niet zonder hulp van het team eruit komt. Na zijn redding raakt hij in discussie met Kiki over het gevaar van zijn werk, dit maakt hem ongerust of zij nog wel met hem wil trouwen. Hij moet nu toch met het team zich concentreren over wie achter de explosie zit wat een slachtoffer heeft opgeleverd. Ondertussen vraagt Ron aan Angela of zij hem wil vergezellen naar Parijs. Nina ontdekt wie de vrouw is die achter Jane en Maura aanzit, en dat deze vrouw pas is vrijgelaten uit de gevangenis.
92 18
A Shot in the Dark
Greg Prange Michael Sardo Wings Hauser - Mark McFadden
- J.D. Miller
Gregory Harrison - Ron Hanson
Christina Chang - Kiki
- Nicole
15 maart 2016
Alice Sands, een kind uit een politiefamilie, stopte met haar politieopleiding terwijl Jane een ster was in haar klas. Alice kon het niet hebben dat zij altijd tweede werd van de klas na Jane. Nadat zij stopte met de opleiding koos Alice de criminele pad met het opzetten van een drugsbende, dit zorgde ervoor dat zij een vaste klant werd van de gevangenis. Alice en een medegevangene ontsnappen dan samen uit de gevangenis, maar zij laat haar dan in de steek en vlucht alleen naar Canada. Ondertussen trouwt Vincent met Kiki, de receptie wordt dan wreed verstoord door een schietpartij.