Rick Romijn, geboren als Richard Blokpoel (Den Haag, 31 december 1962[1]), is een Nederlands radiomaker en voice-over. Hij is samen met Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen sidekick bij het programma Veronica Inside van Wilfred Genee op Radio Veronica.

Biografie

Carrière

Romijn werkte eind jaren 1990 al als sidekick bij het radioprogramma van Edwin Evers, toen nog uitgezonden op 3FM. In 2000 stapte de gehele crew, inclusief Cobus Bosscha, over naar het commerciële station Radio 538. Tot aan het einde van de show stelde Romijn de muziek voor Evers zijn programma samen. Naast het werk als sidekick was hij ook een van de vaste voice-overstemmen op 538, naast Sandra Dorland en Wessel van Diepen. In 2018 vertrok Romijn, samen met Evers en de andere sidekick Niels van Baarlen, na 18 jaar bij Radio 538.

Hij is tevens reclame-voice-over, hij heeft onder andere voor de Media Markt reclames ingesproken. In oktober 2018 was Romijn, samen met Edwin Evers en Niels van Baarlen, te horen in een radiospotje voor Mars.

Sinds januari 2019 is Romijn werkzaam voor Radio Veronica. Hij fungeert net als bij Radio 538 samen met Niels van Baarlen als sidekick, maar dan in de middagshow van Wilfred Genee; Veronica Inside. Tevens was Romijn enige tijd de muzieksamensteller voor Radio Veronica.

Daarnaast was Romijn samen met Niels van Baarlen te zien als barmannen in de talkshow op Veronica.

Als Ricky Romano is hij in de jaren tachtig dj geweest bij Radio Stad Den Haag. Hij woont in Den Haag.

Trivia

Externe links