Private Practice is een spin-off van de televisieserie Grey's Anatomy. Net zoals Grey's Anatomy is het een Amerikaans medisch drama. De serie draait om een privékliniek in Los Angeles, Oceanside - Wellness Group, waar dokter Addison Montgomery aan het werk gaat nadat zij Seattle Grace Hospital heeft verlaten. Private Practice werd geschreven en geproduceerd door Shonda Rhimes en sinds 26 september 2007 uitgezonden door ABC op de donderdagavond. Op 5 april 2012 werd Private Practice verplaatst naar de dinsdagavond om plaats te maken voor Shonda Rhimes's serie Scandal. De serie eindigde op 22 januari 2013. In Nederland wordt de serie uitgezonden op Net5, in België op ZES.

Op 6 mei 2012 werd het zesde seizoen van Private Practice aangekondigd. Het zesde seizoen ging op 25 september 2012 in Amerika in première. Tim Daly, die dokter Pete Wilder speelt, kwam niet terug in de serie. Hoofdrolspeelster Kate Walsh kondigde in juni 2012 aan dat zij na het zesde seizoen niet meer zou terugkeren in Private Practice. Dat was de voornaamste reden om te beslissen dat seizoen zes het laatste seizoen zou zijn, met een beperkt aantal afleveringen. Dat dit definitief het laatste seizoen zou zijn, werd bekendgemaakt op 19 oktober 2012.

Geschiedenis

Op 21 februari 2007 maakte The Wall Street Journal bekend dat ABC bezig was met een spin-off van Grey's Anatomy, met daarin het personage van Kate Walsh, Addison Montgomery.[1] Daaropvolgende berichten bevestigden dat er een twee uur durende aflevering zou komen die zou gelden als pilot voor Private Practice (uitgezonden op 3 mei 2007). De serie werd op 11 mei 2007 opgenomen door ABC voor haar najaarprogrammering.

Rolbezetting

Vaste cast

Acteur Personage Opmerkingen
Walsh, Kate Kate Walsh Dr. Addison Forbes Montgomery Seizoen 1-6
Bratt, Benjamin Benjamin Bratt Dr. Jake Reilly Seizoen 5-6 (Seizoen 4, Special Guest acteur)
Diggs, Taye Taye Diggs Dr. Jackson 'Sam' Bennett Seizoen 1-6
McDonald, Audra Audra McDonald Dr. Naomi Bennett Seizoen 1-4 (Seizoen 6, Special Guest acteur)
Adelstein, Paul Paul Adelstein Dr. Cooper Freedman Seizoen 1-6
Daly, Tim Tim Daly Dr. Peter 'Pete' Wilder Seizoen 1-5
Brenneman, Amy Amy Brenneman Dr. Violet Turner Seizoen 1-6
Lowell, Chris Chris Lowell William 'Dell' Parker Seizoen 1-3
Strickland, KaDee KaDee Strickland Dr. Charlotte King Seizoen 1-6
Benben, Brian Dr. Sheldon Wallace Seizoen 4-6 (Seizoen 2-3, gastrol)
Scorsone, Caterina Dr. Amelia Shepherd Seizoen 4-6 ( Seizoen 3, gastrol)

Terugkerend gastpersonages