Portaal Scouting

Scouting is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 40 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen. Tot 1974 werd gesproken over de termen padvinderij en verkennerij, maar in het kader van internationalisering en de fusie tot Scouting Nederland zijn deze termen in onbruik geraakt. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, als hij met een groepje jongeren gaat kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertellen dit door, waardoor in heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen worden opgericht, die erop uit zijn jongeren fysiek en mentaal klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Robert Baden-Powell (22 februari 1857 - 8 januari 1941) was een Brits militair en grondlegger van scouting.

Baden-Powell vaart op 31 juli 1907 met negen jongens naar Brownsea Island, waar het eerste verkennerskamp ooit wordt gehouden. Ze doen spelletjes en beleven avonturen waarvan ze thuis alleen maar van konden dromen. De jongens spreekt dit zo aan, dat het door wordt verteld. Overal in Engeland worden kleine scoutinggroepjes opgericht.

Tussen 1911 en 1913 maakt hij een wereldreis om scouting te promoten. Op deze reis ontmoet hij zijn latere vrouw, Olave St. Clair Soames. Samen krijgen ze drie kinderen. Op 8 januari 1941 overlijdt Baden-Powell op 83-jarige leeftijd. (lees verder)


Wist je dat...

  • ... er in juli veel groepen op kamp gaan?
  • ... Scouting om de vier jaar de wereldjamboree organiseert?
  • ... Op 2 juli 2007 36 Nederlandse scouts uit Gronsveld werden opgenomen in het ziekenhuis tijdens hun kamp in Olne? Besmet drinkwater(E. coli bacterie) was de oorzaak.