AOL Arena

Time Warner is een Amerikaans mediaconglomeraat en tevens wordt het bedrijf beschouwd als 's werelds grootste mediaconglomeraat met grote internet-, uitgeverij-, film-, telecommunicatie- en televisiedivisies. De hoofdkantoren van het concern zijn voornamelijk gevestigd in New York (hoofdvestigingen en America Online), Atlanta (Turner Broadcasting System) en Burbank (Warner Brothers Entertainment).

Time Warner is oorspronkelijk gevormd op 10 januari 1990 toen Time Inc. en Warner Communications fuseerden. In 1996 fuseerde de groep met Ted Turner's Turner Broadcasting System, dat ervoor zorgde dat Turner de grootste, individuele aandeelhouder van de groep werd, tevens de op één na grootste.

De controversiële fusie met America Online in 2000 zorgde voor veel ophef over monopolie kwesties. Ook waren veel conservatieven tegen het feit dat de fusie eigenlijk een overname van Time Warner door AOL was, en dat AOL nog geen vijftien jaar oud was en een oud Amerikaans instituut overnam. Het concern kwam na de fusie AOL Time Warner te heetten. Na de ineenstorting van de internetindustrie in 2001, kregen deze conservatieven eigenlijk gelijk. lees verder>>>