Plopsaland ingang 2020.jpg

Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma's Kabouter Plop en Samson en Gert van Studio 100.

Het park heeft vooral familie-attracties: de darkride Het Bos van Plop, de , De Draak, DinoSplash, SuperSplash, Anubis The Ride en de met enkele kermis-attracties. Deze zijn meestal aangekleed in de stijl van de programma's van Studio 100. In het park hebben optredens plaats van kinderhelden als Samson en Gert en Kabouter Plop. Andere attracties zijn een treintje, een Starflyer, een kinderboerderij, een carrousel en een piratenschip.

Volgens het bedrijf zelf bezochten 1.245.000 mensen het pretpark in 2011.[1] In 2013 kreeg het park 1.265.000 bezoekers over de vloer.[2] Tijdens het jaar 2014 waren er dat 1.275.000.[3]

Geschiedenis

Meli Park

1rightarrow blue.svg Zie Meli Park voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In 1935 werd het park gesticht door Albéric Florizoone, bekend van de honingfabrikant ; het heette toen Meli Park. In die tijd waren educatieve shows met bijen (waarbij Albéric zich liet steken), dieren en een speeltuin de belangrijkste attracties. In 1952 opende het sprookjesbos. Het park trok vooral veel kustgangers en Noord-Fransen aan. Indertijd spectaculaire ritten, zoals het Apirama (de Wereld van de Bijtjes) werden geopend. In de jaren '90 verloor het park aan populariteit en bezoekers. De familie Florizoone verkocht eind 1999 het park aan Studio 100 samen met VTM. Albéric Florizoone werd na zijn dood opgenomen in de IAAPA Hall Of Fame, die alle belangrijke pioniers van de pretparkindustrie samenbrengt. Hij vertoeft er in het gezelschap van onder anderen Walt Disney.

Plopsaland De Panne

Beginjaren

Plop's Hamburger Restaurant

Op 29 april 2000 opende het park de deuren met onder meer een grote paddenstoel, het Plop Hamburger Restaurant. Een van de belangrijkste veranderingen was het Apirama: alle bijen verdwenen er en maakten plaats voor de kabouters uit de populaire reeks Kabouter Plop. Deze attractie werd omgedoopt tot Het Bos van Plop.

Het volgende seizoen (2001) werden enkele "foutjes" weggewerkt zoals het tekort aan horeca en parkeerplaats. Het tekort aan horeca werd eenvoudig opgelost door de opening van een nieuw restaurant: Wizzy's Fornuis. De nieuwe attracties van dat jaar zijn Storm op Zee en De Dansende Fonteinen. In 2002 reden de Tractors van Big en Betsy voor het eerst uit.

In 2004 werd De Draak geopend. Dit is een gemotoriseerde achtbaan van Mack Rides en staat in een totaal vernieuwde Kasteelzone waarin, naast het nieuwe kasteel, ook een nieuwe winkel (De Kasteelwinkel), restaurant (De Gouden Wafel) en sanitair blok te vinden zijn. De attractie werd zo gebouwd dat deze enkele keren voorbij De Boomstammetjes (anno 2020 DinoSplash) raast. Met de investering in De Draak en de Kasteelzone, wilde de Plopsagroep aantonen meer te zijn dan gewoon een "kinderparkje".

Bumba kreeg in seizoen 2005 een eigen show in het Kleine Theater. Dansen en swingen op liedjes van K3, Spring en de SixTeens kon men in de Kinderdisco, later Disco BemBem. Voor de kleinsten opende er in de hoeve van Big en Betsy De Tuin van Big. De Brandweer en De Carrousel openden dan weer op de Kermis van Samson en Gert.

Verdere uitbreidingen

SpringFlyer (nu 'ROX-Flyer')

In 2006 werden twee attracties aan het park toegevoegd: een Duitse Mack SuperSplash, die de naam SuperSplash kreeg, en een Starflyer van ongeveer 70 meter hoog. De SuperSplash kreeg een plaatsje in de vernieuwde Piratenzone. Het is een zogenaamde waterachtbaan, een combinatie van een achtbaan en een splash. Ook Piet Piraat en zijn kornuiten bevinden zich in de Piratenzone en voor kleine kinderen zijn er de Bumperboats, kleine bootjes in ondiep water. Begin mei 2006 opende de SpringFlyer, genoemd naar de bekende muziekgroep Spring. Deze attractie heet nu ROX-Flyer. Voor de aanpassingen in de Piratenzone werd ook De Piratenboot verplaatst. Bezoekers lopen sindsdien over een houten paadje, over het water, naar de attractie. Wanneer de attractie in werking is, is het mogelijk dat een bootje van de Supersplash onder De Piratenboot vaart. Op 10 en 11 juni 2006 werd een groot feest gegeven voor het tienjarig bestaan van Studio 100. Het K3-museum werd dan geopend. Tevens werd het logo veranderd en sindsdien heet het pretpark voluit Plopsaland De Panne, dit om het onderscheid te maken met de andere parken uit de Plopsa-familie: Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo.

In 2007 werd vooral gekeken naar de iets kleinere kinderen. De Ploptuin werd vernieuwd met drie nieuwe attracties. De Emmer, De Kikkers en De Konijntjes zijn een groot succes. Ook werden enkele nieuwe horecapunten toegevoegd zoals Plops IJskraampje, IJs en Snoep Kraampje, Frieda's Corner, Hollandsche Gebakkraam, Pannenkoekenhuisje en de Springmobiel. Er waren ook nieuwe evenementen: Ketnet Freezzz (hiervoor is Plopsaland De Panne in de winter open), Sinterklaas en de K3-Prinsessendagen.

In 2008 werd het park grotendeels gerenoveerd. Er kwamen vier nieuwe attracties, waaronder De Jetski's en De Vliegende Fietsen van Mega Mindy. Voor de allerkleinsten werd naast Het bos van Plop een kleine speeltuin aangelegd: De Bumbaspeeltuin. Ook De draaimolen, een kleinere versie van De Carrousel, was nieuw in het park. Aan de attractie De Rollerskater van Wizzy en Woppy werd een reuzegroot rek geplaatst, zodat het lijkt alsof de bezoekers zo klein zijn als Wizzy, Woppy en hun maatjes. De ingang is verkleind, zodat het inkomplein groter wordt. Een gedeelte aan de rechterkant van de inkom is afgesloten, waaronder de fotostand. In juni 2008 werd tevens de nieuwe ingang en de nieuwe Plopsa-winkel geopend, aan de linkerkant van het park, met de grote deur. In het begin van het park staat De Carrousel. Waar De Carrousel vroeger stond, staat nu De Balloon Race. Op de plaats van De Balloon Race staat De Draaimolen voor de allerkleinsten.

Disco BemBem werd vervangen door het K3-museum, dat van locatie veranderde. De attractie Space verhuisde naar een ander pretpark, in de plaats kwam het horecapunt Hollandsche Gebakkraam. Voor de attracties van Mega Mindy is ook een nieuw horecapunt geplaatst: De Fonkel-mobiel. Aan de inkom van het vroegere Sprookjesbos werd een resterend hutje omgetoverd tot een inkijkhuisje waar men aan de hand van een video kan zien hoe het Meli Park er vroeger uitzag. Tevens liggen hier enkele bijen uit het vroegere Apirama (nu Het bos van Plop) en poppen uit het vroegere sprookjesbos.

Op 28 mei 2008 nam Plopsaland een nieuwe ingang in gebruik. Het nieuwe ingangsplein is voor Plopsaland een laatste belangrijke stap in de omvorming van het oude Meli Park tot Plopsaland en tegelijk een eerste opstap naar het Plopsaland Resort, dat onder meer wordt uitgebreid met een hotel. De zes miljoen euro kostende nieuwe entree heeft een twaalf meter hoge deur die altijd op een kier zal staan als blikvanger, omzoomd door zes sokkels met gouden beelden van de belangrijkste Studio 100-figuren: Samson, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba, Woppy en Mega Mindy. De entree geeft uit op de nieuwe Plopsaboulevard, een overdekte straat waar onder meer de nieuwe gastenservice en de grootste Studio 100-winkel van de Benelux te vinden zijn. Om de opening van de nieuwe ingang te vieren, plaatste Plopsaland het grootste springkasteel van België in het park.

Anubis The Ride en Mayaland

Op 4 april 2009 opende Plopsaland zijn tiende seizoen met de komst van Anubis The Ride, een achtbaan van de fabrikant Gerstlauer. De achtbaan bestaat uit een horizontale lancering waarbij de wagentjes in twee seconden tot 90 km per uur worden gelanceerd om vervolgens verticaal op een 'droptower' 34 meter omhoog te rijden en daarna een duik naar beneden te nemen. Er zitten drie inversies in verwerkt. De wagentjes zijn ook vooruitstrevend en zijn volgens een tribune gebouwd met een gradatieverschil zodat elke passagier het gevoel moet krijgen vooraan te zitten. Het station van de achtbaan is overigens een replica van het echte Het Huis Anubis-gebouw op 2/3 van de werkelijke grootte, waardoor de bezoeker het gevoel krijgt dat hij in de echte serie rondloopt. Tezelfdertijd werd het logo van het park aangepast. Op de achtergrond verschenen de rails van een achtbaan, verwijzend naar de nieuwe attractie Anubis The Ride. Een jaar later werd er voor één jaar op het logo in het groot een tien bijgetekend, want het pretpark was tien jaar in de handen van Studio 100.

In de zomer van 2011 opende Plopsaland Mayaland, een indoorhal gethematiseerd naar het figuurtje Maya de Bij. Deze hal telt tien nieuwe attracties, twee themarestaurants en een winkel. Hiervoor werd het restaurant Mr. Spaghetti op het dorpsplein afgebroken. Mr. Spaghetti werd opnieuw opgebouwd maar deze keer naast Mayaland. Het is nu volledig in de stijl van Italië met de typische balkonnetjes en andere accenten. De bootjes van het bos van Plop zijn ook grondig vernieuwd. Nu staat er vooraan op het bootje een grote kaars en aan de achterkant van het bootje staat er een grote bedrand.

In de lente van 2013 werden De Vaat en Dongo's Race en de daarbij behorende shop en themazone veranderd naar een Kaatje-thema. De Vaat werd Kaatje zoekt eendje en Dongo's Race werd Viktors Race. Ook opende de nieuwe themazone rond Wickie de Viking met een shop, een Panos en twee nieuwe attracties, genaamd Wickie The Battle en De Grote Golf. In 2014 werd ook nog een volwaardig station gebouwd voor Wickie The Battle, en werd nog een extra snackbar gebouwd.

Vijftienjarig jubileum

Ingangzone 2015, een taart ter ere van het 15-jarige bestaan.

In 2015 bestond het park vijftien jaar en ter ere van deze verjaardag waren er heel wat nieuwigheden. Op 22 maart 2015 werd Plopsaqua geopend voor bezoekers. De dag ervoor vond er in het Plopsa Theater een grootse openingsshow plaats. Bij de start van het pretparkseizoen in april werd het vernieuwde Kermisplein van Samson & Gert geopend. De zweefmolen 'Wienerwalz werd vervangen door een nieuwe zweefmolen en op de plaats van het beeld van Samson & Gert werd een kiosk gebouwd waarop optredens kunnen plaatsvinden. Ook werd het K3-museum omgebouwd tot F.C. De Kampioenen Café en de antiekwinkel van Fernand. Speciaal voor deze verjaardag werd ook de Plopsa Parade geïntroduceerd. De parade rijdt dagelijks door het park.

Op 31 oktober werd het nieuwe Prinsessia-gedeelte feestelijk geopend. De Koffiekopjes van Wizzy en Woppy werden omgebouwd tot het kasteel uit de televisiereeks Prinsessia.

Recente geschiedenis

In 2017 kwam er een themagebied rond Heidi. Hoofdattractie hierbij is houten achtbaan Heidi the Ride. In 2019 werd het thema van De Boomstammetjes aangepast. Voorheen stond deze waterattractie in het teken van Samson en Gert, maar dit werd veranderd in een dinosaurusthema. De naam van de attractie veranderde dan ook in DinoSplash.

In de zomer van 2021 zal Plopsaland De Panne "The Ride to Happiness by Tomorrowland" openen. Voor deze eerste Extreme Spinning Coaster van Europa werkt Plopsa samen met Tomorrowland, het bekendste dance-festival van België. De achtbaan zal twee lanceringen en vijf inversies kennen.

Parkindeling

Dorpsplein

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
F.C. De Kampioenen Café Café, museum 2015 Van 2006 tot 2015 was er in het gebouw het K3-museum. Na de afbraak van het K3-museum werden de spullen naar Plopsa Indoor Hasselt gebracht. DeKampioenenCafé.JPG
De Dansende Fonteinen Waterattractie 2001
Plopsa Express Rondrit Mack Rides ? Deze trein stopt sinds 2016 even bij Anubis The Ride om een zicht te hebben op de lancering van de achtbaan.
K3 Verkeerspark Verkeerspark 2000
vernieuwing: 2012

Snacks, restaurants en winkels

 • Barbecue
 • Panos
 • Mr. Spaghetti
 • Plopsa-winkel De Panne
 • Plopsa Outlet Store

K3-zone / Kaatje / Rox / Prinsessia-zone

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
De Koffiekopjes Theekopjesattractie Mack AG 2003
vernieuwing: 2015
In 2015 worden De Koffiekopjes in Wizzy en Woppy-stijl geherthematiseerd in Prinsessia-stijl. Bij deze vernieuwing werd de attractie volledig overdekt door een kasteel.
K3 Rollerskater Stalen achtbaan Vekoma 1990

2000: Wizzy en Woppythema

2019: K3 thema

Bij de overname van het park door Studio 100 werd de attractie vernieuwd en gethematiseerd in het thema van Wizzy en Woppy. In 2019 kreeg deze een nieuwe renovatie en opende als de K3 Rollerskater. De oude decoratie, die zich vroeger bij De Vaat bevond, werd verhuisd naar de kant van een pad nabij het K3 Verkeerspark.
Viktors Race Tivoli Large Zierer 2014 Op deze plaats stond vroeger een exact zelfde model van Zierer. De coaster had al heel wat make-overs gekend. Hij opende in 1976 in het toenmalige Meli Park op de locatie recht tegenover het huidige K3 verkeerspark, waar nu het personeelsgebouw te vinden is. Bij de ombouw naar Plopsaland De Panne in 2000 werd de klassieke keverbaan verhuist naar de andere kant van het park, naar de locatie van het verdwenen doolhof: de vuurtoren die naast de lifthill staat is hier nog een restant van. De coaster kreeg een nieuw thema, de trein werd geschilderd en het voorstuk werd vervangen door een levensgrote Dongo uit het kinderprogramma "Wizzy en Woppy". Vanaf dan nam de schildpad de bezoekers mee op zijn rug voor een dolle tocht tussen de heuveltjes, onder de naam "Dongo's race". In 2012 draaide de schildpad zijn laatste toertjes en kreeg de achtbaan opnieuw een make-over. De schildpad werd vervangen door Viktor van "Kaatjes Tralalaatjes" in zijn raket, de trein werd opnieuw geschilderd en er werden nieuwe decorobjecten langs de track geplaatst. Na 37 jaar trouwe dienst, heeft de baan plaats moeten maken voor een nieuwe kopie ervan. De track is nu helemaal blauw in plaats van rood en het treintje is volledig nieuw met beter zitcomfort. Viktor'sRace3.JPG
Kaatje zoekt eendje Rondvaart Mack AG 2000
vernieuwing: 2013
In 2013 werd De Vaat in Wizzy en Woppy stijl geherthematiseerd in Kaatje-stijl. De oude decoraties werden verhuisd naar de Rollerskater. Kaatje zoekt Eendje.JPG
ROX-Flyer Starflyer 2006: Spring thema

2013: ROX thema

In 2013 werd SpringFlyer omgedoopt tot ROX-Flyer. De oude regenboogkleuren werden vervangen door blauw en grijs. ROX-Flyer2.JPG

Snacks, restaurants en winkels

Mega Mindy-zone / Dino-zone / Kasteelplein / Heidiland

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
Mega Mindy Jetski Waterattractie Zierer 2008 Mega Mindy Jetski (Plopsaland De Panne) - Jet Skis de Zierer.jpg
Vliegende fietsen Zamperla 2008 De Vliegende Fietsen5.JPG
DinoSplash Boomstamattractie Mack AG 1989
vernieuwingen in 2000 en 2019
Toen De Draak geopend werd veranderde de naam van "Boomstammetjes" naar "Het Kasteel van Koning Samson" om enkele jaren later weer terug naar de oude naam veranderd te worden. In 2019 kreeg de attractie een grondige make-over qua thematisatie. De attractie werd volledig gestript waarbij het oude thema volledig werd weggehaald en vervangen door een dinosaurus-thema. Het is een van de grotere van Europa, zowel qua lengte als hoogte. De baan heeft een dubbele drop.
De Draak Gemotoriseerde achtbaan Mack AG 2004 De attractie kruist zeven keer de baan van DinoSplash en het is de hoogste in zijn soort. Plopsaland - Vue générale du parc 7.JPG
Heidi The Ride Houten achtbaan Great Coasters International 2017 Heidi The Ride.jpg
De Dierenmolen Farm Animals Carrousel Wooddesign 2017

Snacks, restaurants en winkels

 • Mega Mindy
 • Braderie
 • De Gouden Wafel
 • De Kasteelwinkel
 • Heidi Shop (naam onbekend)
 • Bieruitgiftepunt (naam onbekend)

Piratenzone (Piet Piraat) en Het Huis Anubis-zone

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
De Hangbrug Apenbrug Kaiser & Kuhne 1995 Bij de bouw van de Supersplash naar zijn huidige locatie verhuisd. Verbond daarvoor het huidige Kaatje-plein met de Storm op Zee. Piratenzone.JPG
De Piratenboot Schommelschip HUSS 1981 Opende in 1981 op het Dorpsplein. Werd in de jaren 90' verplaatst naar het meer, waar momenteel het eten- en drankwinkeltje 'Sibuna' staat. Wanneer de Supersplash gebouwd werd, in 2006, werd hij verplaatst naar de plaats waar hij momenteel nog steeds staat, in de Piratenzone. De Piratenboot4.JPG
SuperSplash Waterachtbaan Mack Rides 2006 SuperSplash.JPG
Storm op Zee Rupsbaan Mack Rides 2001 Tempête en mer Plopsaland.jpg
De Waterfietsen en Bumperboats Waterfiets / Bumperboats Van Dalen / ? 1995 / 2007 Na in 2006 een piratenthema te hebben gekregen, werden in 2012 de standaardfietsen vervangen door waterfietsen in de vorm van zwanen. Waterfietsen1.JPG
De Piratenspeeltuin Speeltuin 2006
Anubis The Ride Gelanceerde achtbaan Gerstlauer 2009 De achtbaan heeft 3 inversies en in 2 seconden tijd wordt je gelanceerd naar een snelheid van 90 km/h. Gerstlauer LC02.JPG

Snacks, restaurants en winkels

 • Sibuna
 • De Piratengrill
 • De Piratenwinkel

Kermisplein (Samson en Gert) / Het Bos van Plop / Bumba-speeltuin

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden
Balloon Race Luchtballonnencarrousel Zamperla 2001
De Brandweer Interactieve attractie, Spuitattractie Zamperla 2004
Safari Rondrit 1992
Scooter Botsauto's ?
Wienerwalz Zweefmolen 2015 De attractie werd in 2015 vervangen door een nieuwe zweefmolen omdat de vorige verouderd was.
Carrousel Draaimolen 2004
Het Bos van Plop Dark water ride Metallbau Emmeln 1979

vernieuwing:

2000

De attractie Apirama uit het vroegere Meli Park werd in 2000 omgebouwd tot Het Bos van Plop. De attractie bevindt zich niet bij de andere Plopattracties maar aan de andere kant van het Dorpsplein.
Bumbaspeeltuin Speeltuin 2008
vernieuwing: 2017

Snacks, restaurants en winkels

Ploptuin (Kabouter Plop)

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
Ploptuin Speeltuin 1984 Opende in 1984 als het speelplein 'Carioca' in Meli Park. In 2010 werden de toestellen vervangen door nieuwe toestellen. Plopsaland - Aire de jeux.JPG
De Eenden Draaimolen Metallbau Emmeln 2000 Ronde des canards Plopsaland.jpg
De Emmer Waterattractie 2007 De Emmer.JPG
De Kikkers Draaimolen Zamperla 2007 De Kikkers2.JPG
De Konijntjes Paardenbaan, Rondrit Metallbau Emmeln 2007 DeKonijntjes2.JPG

Snacks, restaurants en winkels

Big & Betsy Hoeve en Amika

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
Big & Betsy Hoeve Kinderboerderij ? Plopsaland - Ferme de Big & Betsy.JPG
De Doorloopweide Kinderboerderij 2007
Amika Kinderboerderij 2009
De Tractors Rondrit Metallbau Emmeln 2002 Plopsaland - Tracteurs de Big & Betsy.JPG
De Tuin van Big Speeltuin 2005

Snacks, restaurants en winkels

 • Big & Betsy Hoeve

Wickieland (Wickie de Viking)

Wickieland is geopend in juli 2013 op de plaats van het vroegere Groot theater.

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
De Grote Golf Disk'O Zamperla 2013 La grande vague.jpg
Wickie The Battle Splash battle Mack AG 2013 Wickie the battle.jpg
Games Lunapark Plopsa 2013

Mayaland (Maya de Bij)

Mayaland

Mayaland is een indoor kinderland geopend in 2011.

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
De Bloemenmolen Flying Fish Zierer 2011 Voor deze attractie werd een speciaal liedje geschreven.
De Glijbaan Glijbaan Metallbau Emmeln 2011
De Speelboom Speeltuin 2011
De Swingboom Kontiki Zierer 2011
De Valtoren Vrije val Zierer 2011
De Waterlelies Demolition Derby Zamperla 2011
Het Ballenbad Ballenbad 2011
Het Spinnenweb Hangbrug 2011
Het Vlot Vlot 2011
Willy's Speeltuin Speeltuin 2011

Snacks, restaurants en winkels

 • De Platte Steen
 • Maya's Restaurant
 • Maya Shop

Tomorrowland Zone

Deze zone zal openen in de zomer van 2021. Plopsa maakte op 15 januari 2021 bekend dat ze voor hun nieuwe zone zullen samenwerken met Tomorrowland. De investering kost 17,5 miljoen euro.

Attracties

Naam Type Bouwer Bouwjaar Bijzonderheden Foto
The Ride to Happiness by Tomorrowland Extreme spinning coaster Mack Rides 2021 Dit is de allereerste Mack extreme spinning coaster in Europa.

Andere accommodaties

Theaters

Het Proximus Theater is de grootste theaterzaal in Plopsaland en biedt plaats aan 1400 personen. De zaal wordt gebruikt voor de parkshows van Plopsaland en voor externe shows, zoals de jaarlijkse Samson en Gert Kerstshow. Het Plopsa Theater werd geopend op 14 juli 2013. De bouw ervan duurde zo'n 5 maanden.

 • Kiosk
Voormalige theaters
 • Groot Theater (1995-4 november 2012)
 • Bumba Theater (2008-5 januari 2014)

Zwembaden

Voormalige attracties

 • Monorail
 • Old Timers
 • Tuf Tuf
 • Sprookjesbos
 • De Grote Vogelkooi
 • Radio BEMBEM Disco (tot 2008)
 • De Meli-Tuinen
 • Panoramic
 • Het Vliegende Paasei (enkel in 2006)
 • Ballenbaden
 • Springkastelen
 • Crazy Coaster
 • Samson & Gert Studio Tour (2001)
 • Wienerwalz (Sinds seizoen 2015 staat er een nieuwe zweefmolen)
 • K3-museum (tot 2015)
 • Space (tot 2008)
 • Glijbaan
 • Kasha
Naam achtbaan Soort Constructeur Openingsjaar Extra info Foto
Stalen achtbaan 1995 Verwijderd toen het park werd verbouwd van Meli Park naar Plopsaland, omdat deze te extreem was voor de nieuwe doelgroep. Staat nu in , Mexico onder dezelfde naam.
De Vleermuis Hangende achtbaan, Tweelingachtbaan Caripro 2000 Klus neemt de passagiers mee in een vleermuis. De lift om de gondels terug naar het hoogste punt te brengen was uniek in de Benelux. Het laatste ritje ging door op 7 januari 2018. Daarna werd de attractie ontmanteld en verkocht aan Trans Studio Bali (Indonesië). Plopsaland - Gare des montagnes russes suspendues Vleermuis.JPG

Bezoekersaantallen

Hieronder volgt een overzicht van de ontwikkeling van de bezoekersaantallen van Plopsaland De Panne, zoals vermeld in de jaarcijfers.[4]

Jaar Bezoekers
2011 1.221.108 Gestegen
2012 1.176.639 Gedaald
2013 1.222.169 Gestegen
2014 1.280.947 Gestegen
2015 1.276.302 Gedaald
2016 1.353.162 Gestegen
2017 1.398.172 Gestegen
2018 1.209.512 Gedaald

Hoofdzetel Plopsa-groep

De hoofdzetel van Plopsa is ook gelegen in hoofdpark Plopsaland De Panne. De burelen van de groep bevinden zich boven de grote Plopsa-winkel aan de ingang van het park. Naast Plopsaland De Panne behoren ook de pret- en waterparken Plopsaqua, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park en Majaland Kownaty tot de groep.

Externe link

Zie de categorie Plopsaland De Panne van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Attractieparken in Europa
België:Bellewaerde · Bobbejaanland · Boudewijn Seapark · Mega Speelstad · Plopsaland De Panne · Plopsa Indoor Hasselt · Plopsa Coo · Plopsa Station Antwerp · Walibi Belgium
Bulgarije:
Denemarken:Bakken · BonBon-Land · Djurs Sommerland · Fårup Sommerland · Legoland Billund · Tivoli Gardens ·
Duitsland: · Belantis · · · · Europa-Park · Fort Fun · Freizeit-Land Geiselwind · Freizeitpark Plohn · Hansa-Park · Heide-Park · Holiday Park · · Karls Erlebnis-Dorf · Legoland Deutschland · Märchengarten im Blühenden Barock · Movie Park Germany · · Phantasialand · Rasti-Land · · · · · Steinwasen-Park · · Tripsdrill · · Wunderland Kalkar
Finland:Linnanmäki · PowerPark · Särkänniemi
Frankrijk: · Disneyland Park · Walt Disney Studios Park · Futuroscope · La Mer de sable · Nigloland · Parc Astérix · Parc Saint-Paul · Walibi Sud-Ouest · Walibi Rhône-Alpes · Walygator Parc · Puy du Fou
Hongarije:Vidámpark
Italië:Cinecittà World · · Gardaland · · Mirabilandia ·
Nederland:Attractiepark Slagharen · Avonturenpark Hellendoorn · Duinrell · Familiepark Drievliet · Efteling · Plopsa Indoor Coevorden · Toverland · Walibi Holland
Noorwegen:Tusenfryd
Oostenrijk:Wiener Prater
Polen:Lunapark · · Silezisch attractiepark · Majaland Kownaty
Spanje:Isla Mágica · Parque de Atracciones de Madrid · Parque Warner Madrid · PortAventura World · PortAventura Park · Ferrari Land · Terra Mítica ·
Verenigd Koninkrijk:Alton Towers · · Chessington World of Adventures · Drayton Manor · · Legoland Windsor · Lightwater Valley · Oakwood · Pleasure Beach Blackpool · Thorpe Park
Zweden:Liseberg · Skara Sommarland · Tivoli Gröna Lund
Zwitserland: