Penn Zero: Part-Time Hero is een Amerikaanse animatieserie gecreëerd door Ryan Shore en Beau Black. In de Verenigde Staten ging de serie in première op 5 december 2014. In Nederland en Vlaanderen wordt de reeks uitgezonden sinds 31 augustus 2015 op Disney XD en sinds 10 februari 2018 bij VTM, Kadet en VTM Kids.

Plot

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De serie volgt de avonturen van Penn Zero, die onverwacht de baan van zijn ouders moet overnemen als deeltijds held. Als een held in een andere dimensie er niet in slaagt om de dag te redden, dan wordt Penn na schooltijd naar die wereld gezapt om de rol van die held over te nemen. Hij krijgt hulp van zijn vrienden Boone, een deeltijds wijze, en Sashi, Penns deeltijds rechterhand. Na schooltijd gaat het trio op weg naar de verlaten bioscoop in de stad, waar Phyllis hen op missie stuurt met de multiverse transprojector.

Hun kunstleraar Rippen en schooldirecteur Larry werken deeltijds als slechterik en hulpje. Ze proberen te voorkomen dat Penn wint. Als dit hen één keer lukt, dan worden ze fulltime slechteriken. Hun multiverse transprojector wordt bestuurd door Phil en staat in een snackbar waar vissticks verkocht worden. Rippen slaagt er nooit in zijn missie te volbrengen, maar het lukte hem wel om de ouders van Penn op te sluiten in de "Meest Gevaarlijke Wereld Denkbaar".

Stemmen

Personage Originele stemacteur Nederlandse stemacteur
Part-Time Heroes
Penn Zero Thomas Middleditch
Boone Wiseman Adam DeVine Jelle Amersfoort
Sashi Kobayashi Dilara Horuz
Phyllis Tony Neef
Penns vader Gary Cole
Penns moeder Lea Thompson
Part-Time Villains
Rippen Alfred Molina Frans Limburg
Directeur Larry Ewout Eggink
Phil Tony Neef

Externe links