Open Radio met Timur en Rámon was een Nederlands radioprogramma van BNN op 3FM. Het programma werd gepresenteerd door Timur Perlin en Rámon Verkoeijen (voorheen als "Rámon de Stagiair"). Tot en met 2013 droeg het de naam Timur Open Radio.

Het programma

Het programma was sinds 3 januari 2009 te horen op 3FM. Tot en met juli 2015 werd het programma op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur uitgezonden. 'Open Radio' startte als opvolger van Zoëyzo dat tot december 2008 op dit tijdslot te beluisteren was. Vanaf september 2015 zijn Perlin en Verkoeijen elke doordeweekse dag te horen met het programma Superrradio met Timur en Rámon tussen 12.00 en 14.00 uur. De twee volgen daarmee Gerard Ekdom op, die het lunchprogramma Effe Ekdom op 31 juli 2015 voor het laatst presenteerde. In de maand augustus vulde Sander Hoogendoorn de doordeweekse 'lunchuren' met het programma Sanderdome, de opvolger van het weekendprogramma van Perlin en Verkoeijen.

Een bekend onderdeel van het programma was Mama appelsap, waarin een luisteraar in een anderstalig nummer een Nederlandse zin hoorde. Voorheen waren ook 'Flirt je stijf om kwart voor 1', 'De leukste van de show' en 'De wereld van Jan Beton' programma-onderdelen.

In 2013 maakten Timur en Rámon bekend dat vanaf 2014 het programma in plaats van "Timur Open Radio", "Open Radio met Timur en Rámon" ging heten, omdat naar eigen zeggen ze inmiddels beiden even belangrijk waren voor de show.[1]

Bij afwezigheid waren vervangers van Timur en Rámon Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Daarnaast heeft Lieke Veld een enkele keer voor Timur en Rámon ingevallen.