Nikkie Plessen (Utrecht, 8 mei 1985) is een Nederlands modeontwerpster, actrice, presentatrice, model en onderneemster.

Biografie

In 1998 debuteerde Plessen op de televisie in de soapserie Onderweg naar Morgen. Vanaf 2000 verscheen ze in Goede tijden, slechte tijden en vertolkte zij een semi-gastrol van drie maanden, als Nikki. Verder was ze te zien in de series , Costa! en IC in gastrollen. In 2003 keerde Plessen terug naar ONM, in de rol van . Ze nam deze rol over van actrice Viviënne van den Assem. Daarnaast ging ze ook spelen in de comedyserie Kees & Co, waar ze de rol van Mariël op zich nam.

Plessen begon op 6 september 2006 een carrière als vj bij TMF. Ze nam uiteindelijk de plaats van Renate Verbaan in, die overgestapt is naar RTL 5. Sindsdien presenteerde ze daar het programma Reaction. Ook was ze zo nu en dan te zien in de late-nightshow van Reaction, De Dagrand.

Eind 2007 werd ze herenigd met oud-collega Sascha Visser, met wie ze in Kees & Co speelde. Hij werd vj bij TMF en presenteert onder andere Reaction.

In 2008 maakte Plessen de overstap naar RTL 5.[1] Bij RTL 5 presenteert ze onder meer Can't Buy Me Love, , en vanaf oktober 2010 . Na dit programma besloot ze haar modedroom te verwezenlijken en startte haar eigen modelabel. In 2011 werd het merk NIKKIE gelanceerd.

In december 2016 maakte ze kennis met haar grote voorbeeld Kate Moss, die het nieuwe gezicht van haar modelabel wordt.[2] Ook strikt ze o.a. Fiona Hering en BeautyNezz als presentatrices voor haar dagelijkse lifestyleplatform YoursToday.com.[3][4]

Sinds april 2020 is Plessen als investeerder onderdeel van de jury in het televisieprogramma Dragons' Den.

Tijdens de coronapandemie van 2020 kwam Plessen in het nieuws nadat uit cijfers van het UWV bleek dat haar modebedrijf voor ruim 927.000 euro aan overheidssubsidie toegekend had gekregen, in het kader van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid-regeling, het economische steunpakket van het kabinet. Plessen en haar man, Ruben Bontekoe, reageerden op de berichtgeving in de media door het bedrag grotendeels terug te storten, en te benadrukken dat het paar "voor miljoenen aan belastingen en premies afdraagt".[5]

Goede doelen

Nikkie Plessen is, samen met onder anderen model Cato van Ee en dj Hardwell, ambassadrice van Dance4life. Ze presenteerde verschillende evenementen, waaronder hét Dance4life-event in 2008, 2010 en 2011 en is ook op allerlei andere manieren betrokken bij Dance4life.

Privé

Sinds 2003 heeft ze een relatie. Ze heeft een dochter en een zoon.

Televisie

Acteren

Presenteren

Overig