NPO Radio 2 Soul & Jazz is een radiostation van de Nederlandse Publieke Omroep dat sinds 1 januari 2016 uitzendt via het kanaal dat daarvoor werd gebruikt door de NPO Radio 6.

Naast de non-stop uren bestaat de programmering uit programma's van de NTR, VPRO en MAX. Ook is NPO Radio 2 Soul & Jazz aanwezig bij North Sea Jazz, Noorderslag en diverse kleinere festivals waar soul- en jazzmuziek prominent aanwezig zijn. Hier worden met name door de NTR veel concerten opgenomen.

Geschiedenis

Op 5 maart 2015 maakte de NPO bekend dat er moest worden bezuinigd en dat Radio 6 per 1 januari 2016 werd opgeheven. Het station werd te duur en trok te weinig luisteraars.[1] Vanaf 1 januari 2016 maakte NPO Radio 6 een doorstart als online themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep onder de naam NPO Radio 2 Soul & Jazz dat tot 19 uur non stop muziek uitzendt en tussen 19 en 23 uur een aantal gepresenteerde programma's kent. NPO Soul & Jazz wordt via alle distributiekanalen die NPO Radio 6 had, uitgezonden met uitzondering van de satelliet.

Vanaf 2019 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de programmering van de zender. [2] De Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman en dj Phil Horneman presenteren beiden een eigen podcast. Het programma van Aashna Sewpersad zag in 2019 geen vervolg en daarnaast zijn ook de programma's van Omroep Max en de VPRO komen te vervallen.

Programmering

Programma's

Presentatoren

Externe link