Morena Baccarin (Rio de Janeiro, 2 juni 1979) is een Amerikaanse actrice van Braziliaanse afkomst.

Carrière

Baccarin is de dochter van Braziliaans actrice Vera Setta en Italiaans journalist Fernando Baccarin.[2] Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze van Brazilië naar de wijk Greenwich Village op Manhattan in New York[3]. In 2001 had ze haar eerste filmrol in , een film met Estella Warren en Jeff Goldblum in de hoofdrol. In 2002 werd ze gecast voor de sciencefictionserie Firefly. De serie werd na één seizoen stopgezet maar ze speelde opnieuw haar rol van "Inara Serra" in 2005 voor de film Serenity. In 2007 speelde ze in het tiende en laatste seizoen van Stargate SG-1 de rol van "Adria", dochter van Vala Mal Doran. In 2008 was ze in dezelfde rol te zien in de film Stargate: The Ark of Truth. Van 2009 tot 2011 speelde ze de rol van "Anna", de leider van de "visitors" in de serie V, de remake van de serie uit 1983. Vanaf 2011 speelt ze de rol van "Jessica Brody" in de televisieserie Homeland. Vanaf 2015 tot 2019 speelde zij de rol van Leslie 'Lee' Thompkins in de serie Gotham. Tussendoor speelde Baccarin in Deadpool en diens vervolg Deadpool 2 als Vanessa, het liefje van de hoofdpersoon.

Privé

Baccarin trouwde in 2011 met regisseur . Het stel kreeg een zoon op 22 oktober 2013. Baccarin scheidde in 2016 van Chick. Ze hertrouwde op 2 juni 2017 met Benjamin McKenzie.

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Televisie (selectie)
2002-2003 Firefly Inara Serra 14 afl.
2003-2004 Maggie Jones 6 afl.
2005-2006 Justice League Black Canary / Dinah Lance / Edgar Mandragora stem
2006 The O.C. Maya Griffin 3 afl.
2006-2007 Stargate SG-1 Adria 5 afl.
2006- Chloe 1 afl.
2007 Nurse Jessica Kivala 9 afl.
2009-2011 V Anna 22 afl.
2011-2012 The Mentalist Erica Flynn 2 afl.
2011 Homeland Jessica Brody 29 afl.
2012 The Good Wife Isobel Swift 1 afl.
2015-2019 Gotham Leslie Thompkins 67 afl.


Films
2001 Monica
2002 Girl in Bar
2005 Serenity Inara Serra
2008 Stargate: The Ark of Truth
2012 Allison Brown
2016 Deadpool Vanessa
2018 Deadpool 2 Vanessa
Zie de categorie Morena Baccarin van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.