Martijn Alexander Kolkman (Haarlem, 22 april 1978) is een Nederlands radio-dj.

Biografie

Carrière

Kolkman begon op zijn dertiende bij de lokale omroep in IJmuiden (radio plus). Zijn doorbraak bij de landelijke radio kwam in mei 1998, toen hij werd aangenomen bij Radio 538 als dj en Assistent Music Director. Hier bleef hij tot september 2004, waarna hij de overstap maakte naar Yorin FM. Na hier een jaar te hebben gewerkt, maakte hij op 1 september 2005 de overstap naar het startende radiostation Qmusic. Daar presenteerde hij de afgelopen jaren verschillende programma's in de ochtend, avond (waaronder MartijnAir) en het weekend. Vanaf oktober 2018 was hij van dinsdag t/m vrijdag in de nacht te horen van 00:00 tot 02:00 uur. Op 1 september 2020, precies 15 jaar later, maakt hij zijn laatste programma bij Qmusic.

Naast zijn presentatiewerk spreekt hij reclamespots in en draait hij op de drive-inshows van Qmusic The Party.

Kolkmans stem is ook te horen op de televisie, waar hij de voice-over is van televisieprogramma's op SBS6, Net5 en RTL 5, waaronder Hart van Nederland, Masterchef, Shownieuws, Altijd Jong, Hell's Kitchen en Bondi Rescue.

Prijzen

In januari 2020 won het nachtprogramma van Kolkman De Nachtwacht Award-verkiezing voor het beste nachtprogramma van Nederland. Het jaar daarvoor eindigde het programma als tweede.

Externe links