Marcel Vermeer (Nijmegen, 21 juli 1969) is een Nederlandse radiopresentator bij Radio Gelderland en Omroep Brabant, voorheen ook voor Royaal FM.

Loopbaan

Zijn talent werd bij toeval opgemerkt tijdens een stage bij Omroep Nijmegen voor een administratieve opleiding die hij in 1991 volgde.

Door ziekte van een presentator werd de onervaren Marcel achter het mengpaneel gezet. Het radiomaken bleek in het bloed te zitten. Kort daarop presenteerde hij zijn eigen programma op de zender. Hierna volgden onder andere Keizerstad FM en Optimaal FM.

Radio 10 Gold werd zijn eerste avontuur bij de landelijke radio. Dit duurde echter maar kort, want toen Radio Noordzee Nationaal in 1994 in de ether mocht gaan uitzenden, maakte Marcel daar al snel zijn eerste programma. Sindsdien is hij daar nooit meer weggegaan, elf jaren lang maakte hij diverse programma's bij het station, en is daarmee het langst als radiopresentator bij Radio Noordzee werkzaam geweest.

In september 2005 maakte Noordzee FM plaats voor Q-music. Bij dit station presenteerde hij een dagelijks programma rondom middernacht, daarna van oktober 2006 tot begin 2007 in het weekend. Na een aantal maanden afwezigheid op de radio, is hij sinds augustus 2007 werkzaam bij de regionale zender Radio Gelderland. Ook presenteerde hij sinds begin 2008 een doordeweeks programma op Radio Royaal. Dit station bestaat inmiddels niet meer.

Vanaf 2015 presenteert Vermeer ook regelmatig in het weekend voor Omroep Brabant een radioprogramma. Ook is hij een van de invallers doordeweeks.