Marc Frans Anna Tonny Maria (Marc) van der Linden[1] (Vught, 6 oktober 1969) is een Koninklijk Huis-deskundige en hoofdredacteur van het tijdschrift Royalty, die bij Audax Publishing verschijnt. Hij schrijft ook artikelen in het tijdschrift Weekend, waarvan hij ook enkele jaren hoofdredacteur was, tot Bart Ettekoven in 2018 zijn functie overnam.

Loopbaan

Van der Linden schreef boeken over 'royals' en was werkzaam voor onder meer SBS6 en de TROS. Hij werkt daarnaast freelance voor tijdschriften in binnen- en buitenland. In april 2007 verscheen een boek over prinses Máxima. Van der Linden lukte het om in contact te komen met twee buitenechtelijke dochters van prins Bernhard, die tot dan toe in de anonimiteit leefden. In 2011 verscheen een boek over prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld: De vrouwen van Prins Bernhard. Daarin onthulde hij via Annejet van der Zijl het bestaan van een vermeende derde buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, Mildred Zijlstra, zij nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Rond de troonswisseling schreef hij de boeken Beatrix portret van onze koningin en Willem-Alexander portret van onze nieuwe koning, die in april 2013 werden verstrekt aan klanten van C1000.

Van der Linden was in de Verenigde Staten te zien in de serie Meet the Royals op betaalzender , en als vaste koningshuisdeskundige voor Punkt 12 en Mittags Magazine van RTL Television. Hij is sinds 2003 een van de vaste royaltydeskundigen in het team van RTL Boulevard. In de zomer van 2015 haalde Van der Linden de finaleweek van tv-quiz De Slimste Mens. De eerste vraag, nota bene over de stad waar Willem van Oranje werd vermoord, wist hij echter niet juist te beantwoorden. [2] Naar eigen zeggen "de grootste flater" uit zijn carrière.