Liesbeth Rasker (Amsterdam, 18 juni 1988) is een Nederlands journaliste, podcastmaker en columniste. Ze is onder andere bekend als deskundige bij RTL Boulevard en als columnist in Lonely Planet, Elle en Viva.

Biografie

Liesbeth Rasker werd geboren als dochter van Frans Rasker, filmproducent, en , initiatiefnemer en eerste hoofdredacteur van de Nederlandse uitgave van het tijdschrift Elle.

Reisjournalistiek

Na haar eerste reiservaringen als soloreiziger in 2012 besluit zij zich toe te leggen op het schrijven over reizen. Zij startte daarvoor het reisblog Bag To Reality.

Haar eerste ervaringen resulteren in 2018 in het boek "Pinnen in Mongolië. En andere oplosbare reisongemakken ", dat bij Singel Uitgeverijen wordt uitgegeven. Dit boek wordt in 2019 opgevolgd door een nieuw reisboek, Solo reizen. Hoe je in je eentje de wereld trotseert.

Sinds 2018 schuift Rasker regelmatig aan bij het RTL-programma RTL Boulevard als deskundige op het gebied van reizen.

Podcasts

Ook presenteert Rasker verschillende podcasts. Sinds 2019 is zij de presentator van de podcast Diplomatie Raakt, een productie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij nam de presentatie over van journalist en tv-maker , die de eerste serie maakte. In deze podcast spreekt zij met Nederlandse ambassadeurs over hun beroep en de landen waarin zij werkzaam zijn. Hiervoor interviewde zij onder andere (Verenigd Koninkrijk), (Jemen), en (Colombia).

In 2020 maakt zij de podcast Dag voor Dag over rouwverwerking. In deze podcast speelt het overlijden van haar moeder en goede vriendin Renate Dorrestein een belangrijke rol.[1]

In januari 2021 kwam De Dienst online, de podcast van de AIVD, waar Rasker de presentatie van deed. [2]

Bibliografie

Reisboeken
  • Pinnen in Mongolië. En andere oplosbare reisongemakken (2018, Singel Uitgeverijen)
  • Solo reizen. Hoe je in je eentje de wereld trotseert. (2019, Kosmos Uitgevers)
Columns
  • Lonely Planet Magazine
  • LINDA.Reizen (2017)
  • Elle (2017)
  • VIVA (sinds 2020)

Externe links