La Trois is het derde tv-kanaal van de Franse Gemeenschap van België. Het is onderdeel van de RTBF. Het grootste deel van de zendtijd richt het zich tot kinderen en jongeren.

Geschiedenis

La Trois is een afgeleide kopie van de satellietzender RTBF Sat gericht op België. RTBF Sat is gericht op Belgen die in het buitenland wonen. Deze zender werd officieel gelanceerd op 30 november 2007 samen met de lancering van DVB-T in de Franse Gemeenschap.

Programma’s

De programmatie van de zender was identiek aan die van RTBF Sat. Op 15 februari 2010 werd RTBF Sat opgedoekt, maar de programmatie van La Trois blijft hetzelfde. In september 2010 heeft de zender een eigen programmatie gekregen. Zo is het kinderaanbod van de RTBF onder de noemer OufTivi, alleen via La Trois te zien. Vroeger was dit op La Deux. Nieuwe films en series worden in originele versie uitgezonden. Dit in contrast met La Une en La Deux waar deze gedubd worden. De zender is ook reclamevrij.

Ontvangst

De zender is te ontvangen via het DVB-T aanbod van de RTBF.be. In Brussel neemt de kabelmaatschappij Numericable de zender ook op in zijn digitaal basisaanbod. In Vlaanderen en Brussel zit de zender in het digitale basisaanbod van Telenet en in Brussel biedt Telenet de zender ook analoog aan. In heel België is de zender beschikbaar bij Belgacom TV en op de Astra 1 via satellietaanbieders TeleSat en Mobistar. De zender is ook analoog en digitaal beschikbaar bij VOO in heel Wallonië en in Brussel.

Logo's

Tijdlijn

Kanaal ZAB4AB3Plug RTLPlug TVClub RTLRTL TVIRTL TVILa TroisRTBF SatLa DeuxRTBF2La UneRTBF1RTBNIRRoulartaRTL GroupRTBF


Externe link