LEGO City is een serie van LEGO-sets rond het thema stad. In de serie zitten typische sets rond de thema's politie, brandweer, medische hulpdiensten, bouw, diensten, luchthaven, et cetera.

Het thema werd geïntroduceerd in 1978 en sindsdien werden de producten gecommercialiseerd onder namen als "Legoland", "LEGO Town" en ten slotte "LEGO World City". In 2005 werd de naam LEGO City geïntroduceerd. De reeks bleef met zijn traditionele sets erg belangrijk voor LEGO.[1]

Computerspellen

LEGO City heeft in twee computerspellen een hoofdrol, namelijk LEGO City Undercover en . Het eerstgenoemde spel gaat over politieman Chase McCain die zich kan vermommen en meesterdief Rex Fury moet arresteren. Het tweede spel vertelt het verhaal dat vooraf gaat aan het eerste spel. Hier is politieman Chase McCain nog een nieuwe politieagent.

Daarnaast verscheen LEGO City ook in het computerspel LEGO Dimensions. Het is een van de tientallen werelden in de game en kan vrijgespeeld worden door het kopen van een LEGO-set. Ook hier heeft Chase McCain een rol in het spel.

Zie de categorie Lego City van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.