Kris Cecilia Jaak Wauters (Halle, 21 december 1964) is een Vlaams artiest, lid van de groep Clouseau samen met zijn jongere broer Koen Wauters.

Biografie

Wauters werd geboren op 21 december 1964 te Halle, samen met zijn 3 broers en 2 zussen groeide hij op in Sint-Genesius-Rode. Sinds 1988 is hij lid van de groep Clouseau waar ook zijn broer Koen deel van uitmaakt.[1] Naast zang, gitaar en piano, schrijft Kris de meeste liedjes en muziek, en neemt hij vaak ook de productie voor zijn rekening.

In tegenstelling tot zijn broer Koen die het meest in de spotlight staat bij Clouseau, houdt Kris zich op de achtergrond en houdt hij zijn privéleven liever voor zichzelf. Sinds maart 2005 nam hij het peterschap van de organisatie Make a Wish op zich.

Wauters presenteert samen met zijn broer de Belgische versie van Idool, en was coach in het programma X Factor.

Kris Wauters presenteert vanaf 2011 op VT4 (later VIER genoemd)de Formule 1, nu voor Telenet’s Play Sports. Anno 2020 presenteert en omkadert hij de Formule 1-races afwisselend met autocoureur Sam Dejonghe en sportjournalist en Formule 1-watcher Gert Vermersch van de krant Het Nieuwsblad.

Hij is tevens ook Jurylid voor The Band op VTM.

Filmografie

Idool - als presentator

X Factor (2005,2008) - als jurylid

Formule 1 (2011-heden) - als presentator

The Band - als jurylid

Discografie

1rightarrow blue.svg Zie Discografie van Clouseau voor het hoofdartikel over dit onderwerp.