Ioannis (Jani) Kazaltzis (Genk, 7 april 1979) is een Vlaamse stylist en televisiepersoonlijkheid.

Biografie

Jeugd

Kazaltzis is de tweede zoon van Ilias Kazaltzis en Marina Koloni. Jani's grootvader langs moederskant kwam eind jaren '50 met zijn gezin naar België om in Zwartberg in de mijn te werken, Jani's vader heeft in Ford Genk gewerkt. Jani groeide op in de tuinwijk van Waterschei samen met zijn broer Emanouil. Zijn ouders wonen tegenwoordig zes maanden per jaar in het dorp Kalabaki (Καλαμπάκι) in het noordoosten van Griekenland.

Televisie

Hij maakte in 2005 zijn televisiedebuut in het Kanaal 2-programma . In dit programma gaven 5 homo's, waaronder Jani, advies aan minder stijlbewuste heteromannen.[1] In 2007 was hij te zien in op VTM. Een jaar later nam Kazaltzis deel aan het tweede seizoen van Celebrity Shock. Bij het eerste seizoen van Benelux' Next Top Model, uitgezonden in 2009, was hij stylingcoach voor de modellen. In het tweede seizoen zetelde hij in de jury. In het showbizzmagazine De dagshow trad hij op als modekenner. In 2011 volgde Kazaltzis op als huisstylist voor VT4 en VIJFtv.[2] Op laatstgenoemde zender was hij te zien in Zo man, zo vrouw, , en . Op Vier was hij te zien in Match Makers, een programma over daten zonder het te weten.

In het programma Heylen en de Herkomst van Martin Heylen neemt Kazaltzis voor het eerst een reporter mee naar zijn persoonlijke leefomgeving, waaronder de homoclubs op het eiland Mykonos en legt hij uitgebreid zijn geschiedenis en zijn ziel bloot. In juni 2014 speelde hij de rol van een smetteloos wit geüniformeerde scheepskapitein in The Bold and the Beautiful, maar deze afleveringen zouden niet in Vlaanderen worden uitgezonden.[3] In het najaar van 2012 tot 2015 en van 2019 tot heden maakt Jani geregeld zijn opwachting als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld, en ontdekt hij samen met Steven Van Herreweghe zijn toekomst in .

In 2016 is Jani te zien in zijn eigen programma op Vier, Jani gaat..., waarin hij telkens onderduikt in een verschillende beroepswereld, waarin hij zijn angsten probeert te overwinnen. Het programma wordt gemaakt door het productiehuis Koeken Troef.

In 2018 presenteerde Jani samen met Gert Verhulst het eerste seizoen van Dancing with the Stars. In 2019 deed hij zelf mee aan het programma en behaalde een derde plaats in de finale. In 2020 deed Jani mee aan De Container Cup en was hij vaste kok samen met Dominique Persoone in het programma Cook Ensemble.

In 2019 vaarde hij samen met 5 andere bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan over voor het tv-programma Over De Oceaan. Dit programma werd eind 2020 uitgezonden op Play4.