Weldon Leo (Jack) Teagarden (Vernon, 20 augustus 1905New Orleans, 15 januari 1964) was een Amerikaanse jazz-trombonist.

Hij groeide op in een muzikale familie, zijn vader speelde kornet, zijn moeder met wie hij als tiener veel optrad speelde piano. In zijn leven heeft hij met vele artiesten opgetreden, meest prominente zijn Benny Goodman, Glenn Miller en Louis Armstrong. Met laatst genoemde speelde hij in diens All-Stars-band. Hij vormde na een paar jaar bij Armstrong gespeeld te hebben, zijn eigen . Teagarden was een van de eerste blanke jazzmuzikanten die met zwarte artiesten samenspeelde en opnames maakte.

Als een van de beste jazztrombonisten van zijn tijd, is het wellicht wat vreemd dat zijn stijl weinig overgenomen werd door medetrombonisten. Hij week dan ook af van de traditionele dixieland manier van spelen, hij speelde in zijn solo's vaak in de hogere registers van zijn instrument en gebruikte ruwere klanken en .

Met diverse orkesten en bands trad hij niet alleen op in Amerika, maar bezocht ook vaak andere delen van de wereld, zoals Europa, Japan en Zuidoost-Azië. Naast trombone-spelen, kon Teagarden ook prima zingen en trad hij op in diverse films. In januari 1964 werd Jack Teagarden dood aangetroffen op zijn hotelkamer in New Orleans, hij bleek te zijn overleden aan een longontsteking.