Gloria Monserez (Leuven, 5 juli 2001)[1] is een Vlaamse televisie- en radiopresentatrice. Ze is wrapster bij Ketnet, de jongerenzender van VRT en ze presenteert op Studio Brussel.

Biografie

Ze volgde haar hele schooltraject in de Steinerschool De Zonnewijzer in Wijgmaal bij Leuven.[2] Aansluitend begon ze in 2019 aan haar opleiding grafische vorming aan het KASK te Gent.

Nog tijdens haar schooltijd, in 2017, stond Monserez met het Leuvens stadstheatergezelschap fABULEUS op de planken in Merlijn of het Barre Land. Dat jaar vergezelde ze als zangeres ook Jan Hautekiet op piano tijdens diens theatertoer langs de Vlaamse culturele centra. In 2018 had ze een rolletje in de kortfilm Fictional Characters van Ivana Noa. Op 4 en 5 november 2018 stond ze in de Leuvense stadsschouwburg op de planken voor Hommage à Brel Deluxe en zong ze mee met onder meer Lien Van de Kelder en Wende begeleid door Filip Jordens, Gwen Cresens, Jan De Smet, Andries Boone en Bart Van Loo. Monserez werd begin 2019 een van de nieuwe helden uit het Ketnet-programma Helden na de ontmoeting met de oude helden in de episodereeks Helden van de sneeuw.

Op 18 oktober 2019 werd bekendgemaakt dat Monserez ook de nieuwe Ketnet-wrapster werd[3]. Ze won het programma Wie wordt wrapper? 2019 en werd daarmee de opvolgster van Charlotte Leysen. Ze haalde het van Aaron Blommaert, en .

In maart 2020 werd de eerste aflevering van Kapot gaan aan het grote publiek getoond, daar gaat Monserez, samen met Maksim Stojanac en elke week kapot aan iets. Deze afleveringen worden telkens de zaterdag vertoond op de website van Ketnet. Ook vlogt ze voor Ketnet onder de naam Gloria Vlogt

Op 7 februari 2020 werd aangekondigd dat Monserez een lid wordt van de De KetnetBand, zij gaat Céline Verbeeck haar plaats overnemen[4].

Vanaf 4 januari 2021 presenteert ze samen met het avondblok op Studio Brussel tussen 21 uur en middernacht[5].

Acteerwerk

In 2020 kreeg Monserez een rolletje in de online webserie van Familie. Ze speelde Janne, de dochter van de ontsnapte gevangene die Zjef en Rudi gevangen hield in de Ardennen.

In april 2020 kreeg Monserez een rolletje in de Instagram-serie als Femke.

Eind 2020 speelde ze samen met haar ouders, Koen Monserez en Machteld Timmermans, in de Ketnet-reeks Ik u ook. Een reeks dat ze, door de coronacrisis, in hun eigen bubbel moesten filmen. Ook Sven De Ridder en Danny Timmermans acteren mee in deze komische fictiereeks.

Trivia

In 2002 had ze een klein rolletje als baby van Ellen in W817.

Persoonlijk

Ze is een dochter van de acteurs Koen Monserez en Machteld Timmermans.[6]