Gert Berg

Gert Berg (Foxhol, 25 augustus 1958) is een Nederlands journalist en televisiemaker.[1]

Na een afgebroken rechtenstudie en een jaar stage in New York kwam hij in 1978 op de School voor Journalistiek in Utrecht terecht. Gedurende deze opleiding schreef hij onder meer voor Elseviers Magazine en weekblad Haagse Post. Voor dat tijdschrift werkte hij, samen met verslaggever , aan een aantal artikelen over corrupte Rotterdamse politieagenten. Deze artikelenreeks leidde tot diverse arrestaties.

Na een stage bij Veronica kreeg Berg daar een baan aangeboden. Hij werd verslaggever bij het programma . Twee jaar later werd hij daar eindredacteur en presenteerde het praatprogramma Confrontatie, dat ook in boekvorm verscheen.[2] Weer twee jaar later werd hij Azië-correspondent voor de Nederlandse en Belgische radio en televisie met als standplaats Tokio.

Hij werd na zijn terugkeer uit Japan verslaggever bij Veronica's Nieuwslijn, reisde de wereld door en maakte reportages. Bij de start van de commerciële omroep Veronique in Nederland werd Berg gevraagd een praatprogramma te presenteren op tv. Dit werd , een tegenhanger voor het programma RUR maar meer journalistiek.

In 1994 startte hij een eigen tv-productiebedrijf dat programma's als Schiphol Airport en Puberruil en diverse documentaires produceerde.

Voor zijn werk ontving Gert Berg onder meer de [3] in Berlijn en de [4] van het . Daarnaast ontving hij nominaties voor onder andere de Zilveren Nipkowschijf[bron?] en de .[bron?]