Gamepower is een Vlaams televisieprogramma over videogames op jongerenzender JIMtv.

De voormalige presentator, Frank Molnar, zorgde ervoor dat het programma vooral over blote vrouwen ging in plaats van videospelletjes. Hierdoor werd Gamepower het bestbekeken programma op JIMtv, waardoor het van nethoofd in die vorm mocht blijven bestaan. Op het Gamepower-forum van de JIM-website schreeuwden de gamers moord en brand om de volgens hen onprofessionele houding van frontman Molnar. Hij kende volgens hen niets van games en zou allesbehalve objectief zijn.

De redactie en medewerkers van Gamepower, waaronder co-presentator Jan De Volder, konden de situatie echter niet langer aan en stapten op.

Na de overstap van Frank Molnar naar TMF bleef Gamepower bestaan onder leiding van de redactie van Official PlayStation Magazine Benelux. Nu blijft Gamepower wel bij zijn oorspronkelijke onderwerp: videospelletjes. Het werd gepresenteerd door Jan Van den Bossche. Gamepower kun je vergelijken met Gunk TV dat te zien is op TMF.

seizoen 2006 - 2007

In 2006 werd Gamepower in een volledig nieuw jasje gestoken en kreeg het enkele nieuwe rubrieken. Ook wordt het niet meer opgenomen in een studio maar speelt het zich nu volledig buiten af. Vaak zijn de twee VJ's te zien in hun auto of ergens in een stadscentrum of op een game-evenement. In elke aflevering komen ze 'toevallig' op hun weg ook een bloedmooie dame tegen, die enkele minuten in beeld verschijnt onder de rubriek "het kijkcijferkanon van de week". Momenteel wordt het gepresenteerd door VJ Rik en VJ Niko.

seizoen 2007 - 2008

In het laatste nieuwe seizoen, zijn er enkele kleine aanpassingen gebeurd. Het kijkcijferkanon van de week is nu verdwenen en Gamepower gaat in zee met Media Markt onder de rubriek "Mediamarkt top 5".

Uitzenduren

  • Maandag om 16.15, 19.30 en 21.45
  • Woensdag om 20.00
  • Donderdag om 16.15 en 19.30
  • Zondag om 13.00 en 17.30[1]