Gameloft SA is een Franse computer- en videospelontwikkelaar en uitgever. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Het bedrijf heeft ook dochterondernemingen in 31 landen verspreid over de hele wereld.

Het bedrijf is opgericht door de gebroeders Guillemot, die tevens de oprichters en eigenaren van videospelontwikkelaar Ubisoft zijn. Het bedrijf richt zich vooral op het maken van spellen voor mobiele toestellen waar Java, en Symbian OS op is geïnstalleerd, waaronder ook het N-Gage-platform. Gameloft maakt ook spellen voor spelcomputers als PlayStation 3, Nintendo 3DS, PlayStation Portable, Wii, Xbox 360 en andere platformen, zoals iOS, webOS, Android, Windows Phone, Mac OS X en Windows-pc's.

Geschiedenis

Gameloft werd in 1999 opgericht door de gebroeders Guillemot. In 2010 breidde Gameloft zich uit en momenteel[(sinds) wanneer?] telt het zo'n 4000 personeelsleden. Gameloft boekte een geconsolideerde omzet van $92 miljoen in 2006, $140 miljoen in 2007 en $147 miljoen in 2008.

In juni 2016 verwierf Vivendi een meerderheidsbelang in Gameloft, waarna CEO Michel Guillemot aankondigde op te stappen.[1]