Fred van Leer (Alblasserdam, 18 september 1976) is een Nederlandse stylist en presentator.

Levensloop

Van zijn 19e tot 28e werkte Van Leer met Ted Langenbach bij diens Bimbo Complex-avonden en als stylist bij de Now&Wow-clubavonden.[1] Vanaf zijn 25e is hij stylist van beroep. Hij verzorgde de styling voor televisieprogramma’s, bands, tijdschriften en shows.

Televisiecarrière

Vanaf 2009 werkte hij mee aan televisieprogramma's. De eerste serie van Dames in de Dop werd zijn landelijke televisiedebuut. Een en ander werd gevolgd door RTL Boulevard, X-Factor en ook het derde seizoen van Dames in de Dop. In deze laatste serie was hij niet stylist maar ook docent van de vrouwen en mannen. In 2011 was hij coach in het RTL 5-programma Holland's Next Topmodel. Wekelijks stond hij de deelnemers bij in hun strijd naar de finale.

In 2012 kwam Van Leer met een eigen dagelijkse programma bij RTL 5, Shopping queens. Hierin gingen kandidaten met elkaar de strijd aan om de bestgeklede van de week te zijn. Van Leer besliste welke kandidaat had gewonnen en gaf commentaar op de aankopen. Hij was regelmatig te horen in het radioprogramma van Giel Beelen, die hem vaak opbelde om zijn mening en advies over kleding te vragen. Vanaf 2012 was hij als reisleider betrokken bij het programma Wie is de reisleider?

Van Leer was coach van de deelneemsters aan Holland's Next Topmodel (2014-2016). In 2015 nam hij deel aan het programma Ranking the Stars. Tevens presenteerde Van Leer in dit jaar het programma Shopping Queens VIPS dat werd uitgezonden op RTL 5. In 2017 is hij te gast in de tv-programma's Chantal blijft slapen, Risky Rivers en Oh, wat een jaar!

In 2017 deed Van Leer mee aan de webserie Jachtseizoen van StukTV, waarin hij derde werd. Tevens was hij in 2017 te zien in het RTL 4-programma Een goed stel hersens.

In 2018 is Van Leer de presentator van het vernieuwde en presenteert hij op TLC.

Begin 2019 was Van Leer ook te zien als lifestyle-deskundige bij 6 Inside.

Sinds september 2020 is het nieuwe programma Drag Race Holland te zien op Videoland. Dit is de Nederlandse versie van het Amerikaanse talentenjachtprogramma RuPaul's Drag Race. Van Leer presenteert het programma.

Theater

Film

Externe link