Francesca Vanthielen (Eeklo, 24 december 1972) is een Vlaams actrice, presentatrice en omroepster. Haar kinder- en jeugdjaren bracht ze in Zonhoven door.

Francesca Vanthielen behaalde een licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en heeft een Postgraduate Acting van de Mountview Theatre School in Londen. In 2009 behaalde ze nog een master in de vergelijkende en internationale politiek aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Presentatrice

Televisie

Radio

Jurylid

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1991 Boys Dana film
1998 When the light comes Ellen Vanderlaan film
1999 Jane (nasynchonisatie) film
2002 Spoed Undercoveragente Vromans afl. De Bus
2002 Ice Age (nasynchronisatie) film
2003-2004 Wittekerke Phaedra Govaerts soapserie
2004 Het Geslacht De Pauw haarzelf televisieserie
2004-2014 Aspe Hannelore Martens televisieserie, tot seizoen 7 als hoofdrol, vanaf seizoen 8 en 9 als gastrol, seizoen 10 terug als hoofdrol
2005 Madagascar (nasynchronisatie) film
2006 Baantjer Eva de Jong afl. De Cock en de dood
van een doorbijter (deel 1 & 2)
2008 Madagascar 2 (nasynchronisatie) film
2008 Niko en de Vliegende Brigade (nasynchronisatie) film
2009 LouisLouise Sonja soapserie
2019 Thuis Isolde Teerlynck soapserie

Engagement

In 2010 was Vanthielen een van de oprichters van G1000, een burgerinitiatief dat 1000 willekeurig gekozen burgers wil laten discussiëren over waar ze echt van wakker liggen. De G1000 gelooft dat mensen iets te vertellen hebben over de samenleving, ook tussen twee verkiezingen. De eerste bijeenkomst was gepland op 11 november 2011.[1]

In 2016 ging ze aan de slag bij Unia, waar ze acht maanden bij de communicatie zou werken.[2]

Zie de categorie Francesca Vanthielen van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.