Extra Time is een praatprogramma over voetbal en wielrennen op de Vlaamse publieke televisiezender Canvas. Extra Time wordt uitgezonden op maandagavond, ter vervanging van de programma's Studio 1 op maandag en Studio 1 op zondag van de voorgaande seizoenen. Het werd voor het eerst uitgezonden op maandag 27 juli 2009, bij het begin van het nieuw seizoen van de Belgische voetbalcompetitie. Het programma werd tijdens de eerste twee seizoenen gepresenteerd door Filip Joos en Frank Raes. Vanaf het derde seizoen alleen maar Frank Raes, Filip Joos werd vanaf nu wel een vaste gast. De naam Extra Time was door de BRT ook al gebruikt in de jaren tachtig voor hun sportprogramma. Ondanks het verliezen van de voetbalrechten aan VTM in 2011 bleef het programma bestaan. Extra Time vertoont veel gelijkenissen met het Nederlandse Voetbal Inside.

Rubrieken

Er komen gasten rond de tafel zitten om te praten over de voornaamste feiten uit de voorbije speeldag. Naast spelers en trainers is Filip Joos de vaste gast en komen er analisten zoals Peter Vandenbempt, Gert Verheyen, Wesley Sonck, Franky Van der Elst, Arnar Viðarsson en Mohamed Messoudi. Vroeger waren ook Marc Degryse, Johan Boskamp en Jan Mulder te gast, maar zij maakten gedurende de jaren de overstap naar VTM.

Fotohok

Een trainer/speler krijgt in het begin van het programma tien vragen voorgeschoteld waar hij alleen met "ja", "nee" of "joker" mag op antwoorden.

Momenten van de week

In deze rubriek die vanaf 2011 werd ingevoerd mag elke gast zijn moment van de week kiezen. Dit kan een moment in een wedstrijd zijn van binnenlands of buitenlands voetbal, een bepaald interview of een artikel dat die week verscheen.

De keek op de week

Filip Joos geeft zijn "keek op de week" over de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League en let hierbij vooral op flaters van stadionomroepers, scheidsrechters, supporters,... of speciale verwezenlijkingen, die meestal vergeleken worden met gebeurtenissen uit het verleden. De meest grappige en vreselijkste momenten uit de speeldag komen in opspraak.

Oude rubrieken

In de kleedkamer met...

Een voetballer of trainer komt naar de 'kleedkamer' om met Filip Joos te praten over het seizoen en al wat daarbij hoort. De rubriek werd na twee afleveringen geschrapt. Vanaf aflevering 3 kwam de speler mee aan tafel zitten zodat er meer interactie ontstond met andere gasten.

Goal van de week

Elke week werden vijf goals genomineerd en getoond om uitgeroepen te worden tot "Goal van de week". De kijkers konden stemmen via internet. De winnaar werd bekendgemaakt in het programma. De rubriek werd in 2011 geschrapt wegens het verliezen van de uitzendrechten.

Swakiri

Dit was een trofee die tijdens de eerste twee seizoenen werd uitgedeeld voor de pechvogel van de week.

Espinosa

Dit was een rubriek in het derde seizoen van het programma. De naam werd genoemd naar , de lijnrechter die een fel bediscussieerde beslissing nam op het WK 2010 tijdens de match Duitsland-Engeland. Een speler wordt uitgedaagd om in een zo kort mogelijke tijd 5 ballen tegen de deklat te trappen. Glenn Verbauwhede (KV Kortrijk) won deze wedstrijd op het einde van het seizoen.

De match van de maandag

In deze rubriek die Espinosa vervangt wordt op het einde van elke aflevering het verslag getoond van een voetbalwedstrijd die zich rond diezelfde tijd in het verleden afspeelde.

Na de biep

In deze rubriek die de match van de maandag vervangt mag iemand een wedstrijd uit de geschiedenis naar keuze kiezen. Van deze wedstrijd wordt net zoals in de match van de maandag een klein verslag getoond.

Externe link