DreamWorks Animation SKG is een Amerikaanse animatiestudio. DreamWorks Animation ontstond door een fusie tussen de animatiedivisie van DreamWorks en (PDI).

Oorspronkelijk was het bedrijf onderdeel van DreamWorks SKG, maar in 2003 werd besloten van DreamWorks Animation een spin-off te maken. De films worden momenteel gedistribueerd door Paramount Pictures, onderdeel van Viacom en eigenaar van voormalige DreamWorks Animation-distributeur, DreamWorks SKG. DreamWorks Animation heeft twee Californische studio's: het hoofdkantoor en de belangrijkste studio in Glendale en de vroegere PDI-studio in Redwood City.

Geschiedenis

In 1980 richtten , en het computeranimatiebedrijf op. In de jaren tachtig maakte PDI geanimeerde logo's en reclamespotjes voor de televisie. Ze begonnen in 1991 met het maken van visuele effecten, waaronder voor de film Terminator 2: Judgment Day.

In 1998 maakte PDI in coproductie met DreamWorks de computeranimatiefilm Antz. In hetzelfde jaar maakte DreamWorks zelf The Prince of Egypt, waarbij traditionele animatietechnieken gebruikt werden.

In 2000 richtte DreamWorks SKG een nieuwe afdeling op, genaamd DreamWorks Animation, om het proces te overzien. In 2003 werd DreamWorks Animation afgesplitst van het moederbedrijf en niet lang daarna werd PDI overgenomen. Sindsdien is het een beursgenoteerde animatiestudio die films produceert onder de merknaam "DreamWorks Animation SKG", maar waar de ene film bekendstaat als een PDI-productie en een andere als een DreamWorks-productie.

Films en televisieseries

Traditionele animatiefilms

Computeranimatiefilms

Computeranimatiefilms in samenwerking met Aardman Animations

Stop-motion-animatiefilms in samenwerking met Aardman Animations

Traditionele geanimeerde televisieseries

  • (1998-1999)
  • (1998-2000)

Computeranimatieseries